Всички обожаваме да ядем нездравословна храна. Едно от любимите изкушения на хората днес са бургерите, а какво по-хубаво от това да си ги направим вкъщи сами?

Ежедневието ни е такова, че често ни се налага да ядем на крак, но поне вкъщи можем да променим това и да си направим бургери, които не са прекалено мазни, имат висока хранителна стойност, но и не са много вредни, а точно обратното. Представяме ти рецепта за бургери от майстор-готвач, които не само ще ти харесат, ще те нахранят, но и са лесни за приготвяне. Ще се влюбиш в тях! 

Ето и рецептата:

¾ чаша майонеза

¼ чаша кетчуп

1 консервирана люта чушка халапеньо в сос

500 грама пържола от плешка

сол и пипер на вкус

4 резенчета сирене прозолон

4 пълнозърнести хлебчета със сусам

2 чаши къдраво зеле или маруля

4 резенчета домати

8 резенчета лук

¾ чаша с нарязани кисели краставички

За да приготвиш бургерите, трябва грилът да е загрят до средна температура. Смесете майонезата, кетчупа и чушката халапеньо, докато не стане хубава смес. Разделете месото на четири топки, след което го натиснете, за да се получат шайби. Поставете го на грила, докато не се появят чертите от грила. Обърнете. Това трябва да ви отнеме около 2 минути. След обръщането трябва да остане на грила още две минути. Поставете внимателно резенче сирене най-отгоре. Оставете го, докато не се разтопи. Когато са готови, ги махнете и поставете хлебчетата на грила, докато не се препекат. Когато сте готови, намажете соса върху хлебчето. След това поставете добавките, а накрая и месото. Сега остава само да се насладите!