На твоята приятелка ѝ предстои решение, което ще промени живота ѝ? Ти също имаш задача - да създадеш красив образ за нейния празник. Ето някои трикове, с които Twiggy Shop ще ти помогне да избереш най-подходящия тоалет за този специален ден!

Напоследък набира сила тенденцията сватбите да се организират тематично в конкретен цвят. Всички украси се подбират в определена цветова гама, например зелена или червена. Понякога тя се разпростира и върху облеклото на гостите, което стеснява вариантите ти. В някои случаи, сватбата се превръща в тематичен маскарад - това е оригинално решение, което може,както да облекчи, така и да усложни избора на облекло. В случай, че младоженците не желаят да ограничават гостите си - изборът на облекло е само в твоите ръце.

Има още един момент, на който трябва да обърнеш внимание - "размахът" или "мащабът" на тържеството. Не си заслужава да се кичиш със семейните скъпоценности и да обличаш дълга рокля, ако това е просто сключване на брак без тържество или пък със скромна почерпка в малко кафене. В такъв случай сдържаност, оригиналност и минимализъм са твоите най-добри приятели, за да си на нивото на събитието. Например, гащеризон - един семпъл и в същото време впечатляващ вариант, за който много често дори и не ни хрумва.

 

 

 Хубаво е да помислиш и за материята на роклята. Синтетичната материя е красива, но в нея кожата "не диша", затова е по-добре да прибягваш до нея в по-студените дни. С естествените материи е по-лесно. Дантелата и коприната ще направят образа ти луксозен, органзата ще добави женственост, а в памучна дреха ще изглеждаш по-скромно, но за сметка на това пък се поддържа по-лесно.

 

 

А сега отиди пред огледалото и внимателно огледай фигурата си, ако не си го направила досега. Намери своите силни страни - тях ще трябва да подчертаеш, а всичко което не ти харесва, можеш да прикриеш с помощта на правилно подбрана кройка. Това, което никога няма да излезе от мода е женствеността, затова ако имаш пищен бюст - покажи го смело с помощта на дълбоко деколте (само не прекалявай), ако си притежателка на стройни и прави крака - не ги крий, талията подчертай със съответната кройка, правият, изящен гръб също може да подчертаеш с рокля с изрязана кройка. Високият ти ръст също не бива да те притеснява, а пък ниският лесно се коригира с помощта на висок ток.

 

Ако сте се спрели на дълга рокля, по-добре изберете такава, която да е свободна в долната част, защото в края на краищата сватбата не е само и единствено празнична церемония, но и танци и състезания, затова роклята тип русалка не е подходяща.
 

 
И още един факт - колкото по-скромно изглежда роклята, било поради цвета или отсътствието на принт, толкова по-свободно можете да избирате аксесоарите към нея. Но както казваше любимата на мнозина Коко Шанел - когато сложиш всички аксесоари, които планираш да сложиш тази вечер, пропусни последния.

Задължително внимавай с рокли с пайети и други блестящи акценти. Да, няма спор, това е привликателно, оригинално и шикозно. Но само ако е подбрано с вкус и мярка.

 

Нюансите при избор на вечерна рокля са важни, но най-важното с което трябва да се съобразиш - това е твоят индивидуален стил и вкус! Можеш да откриеш рокля, която ще отговари на всичките ти изисквания: ще съответства на твоят вкус, ще подчертае достойнствата ти, ще скрие недостатъците ти и ще бъде подходяща за характера на събитието.

Разгледай неустоима нова колекция шаферски рокли тук.