На днешния 8 февруари рожден ден празнува легендата на българския футбол Христо Стоичков. Роден през 1966 година в Пловдив, той започва да тренира с юношите на Марица. Впоследствие талантът успява да му извоюва място сред едни от най-добрите отбори в света Барселона, Парма, Ал Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и ДС Юнайтед.

За националния отбор на България играе в периода 1986-1999 година, като изиграва 83 мача и отбелязва 37 гола. Играе и в Хеброс Харманли и ЦСКА.

През 1990 г. подписва с Барселона, а по-късно печели и "Златната обувка". Четири години по-късно печели най-високото отличие във футбола - "Златната топка". След блестящото представяне на българския национален отбор по футбол през 1994 г. на световното първенство в САЩ, Стоичков е отличен с приз за голмайстор на първенството. Той отбелязва 6 попадения, колкото и руснака Олег Саленко.

След края на състезателната си кариера, Стоичков поема и към треньорския пост. Камата ръководи националния отбор на България, отбора на Селта, Литекс и на ЦСКА. През май 2016 година по случай юбилея си, Камата организира зрелищен демонстративен мач на 20 май на националния стадион "Васил Левски". Сред гостите му има много легенди като Паоло Малдини, Карлос Валдерама, Даниеле Масаро, Хорке Кампос и много други.

Днес Христо е щастливо женен за прекрасната си съпруга Мариана, има две дъщери Христина и Михаела и от миналата година се радва и на първородната си внучка Миа.