Татуирането, пробиването на ушите и боядисването на косата са познати на човечеството от дълбока древност. Те са толкова стари и обичайни за хората, че вече сме отвикнали да ги смятаме за нещо шокиращо и невероятно. Боядисването на косата пък изобщо не се възприема като телесна модификация, а като модно хрумване, което е минавало през ума на всяка от нас.

Днес обаче няма да говорим за обичайните татуировки и „скучните“ пиърсинги, а ще ви представим 10 екстремни модификации за хора, които обичат крайностите и очевидно не харесват човешкия си облик.

Тези модификации са не просто странни, някои са шокиращи, плашещи и опасни. Ако в момента при вас е посред нощ и имате чувствително сърце, по-добре не четете по-надолу, защото може да сънувате кошмари за хора с остри зъби, разполовени езици и очи по-черни от безлунна нощ.

1. Пръстените около врата

Започваме с една известна практика, която все пак заслужава да бъде спомената.

Жените от племето каян, което населява Източна Бурма, носят метални пръстени около вратовете си. Някои смятат, че традицията е възникнала с цел да се предпазят вратовете на жените при нападение от тигри, тъй като големите котки могат да ги захапят за шията. Други смятат, че дългият врат е символ на богатство или просто е възприеман като красива черта. Много хора си мислят, че ако махнат пръстените, жените ще умрат, тъй костите им няма да издържат, но всъщност не е така – при тази телесна модификация по-дългият врат е предимно оптическа илюзия. Тежестта на металните пръстени натиска мускулите около ключицата и гръдния кош, по този начин жените сякаш имат удължени вратове, но костната им структура не се променя. Все пак изглежда достатъчно болезнено и неприятно.

2. Остри зъби

При тази телесна модификация предните зъби се заострят ръчно. Преди заострянето се е правело по религиозни подбуди, но днес има декоративна цел.

3. Разполовяването на езика

При тази телесна модификация езикът се разполовява от върха до средата. Някои хора се подлагат на всичко това поради религиозни или други духовни причини, а други – за да увеличат удоволствието си при целуване. Не знаем за вас, но ние не искаме да целуваме никого с разполовен език, дори той да е самият Брад Пит.

4. Корсет

При тази телесна модификация на гърба на човека (обикновено жена) се закачат множество халки, през които минава копринена панделка, а резултатът прилича на истински корсет. Повечето такива пиърсинги са временни, защото са изключително болезнени и крият висок риск от инфекции.

5. Магнитни импланти

Телесна модификация за всички фенове на Магнито от „Х-мен“. Според хората, които са се подложили на тази процедура, целта е лесното закачане на всякакви метални аксесоари, без да е необходимо да имате пиърсинг за това. Не знаем за вас, но ние предпочитаме да си пробием ушите, отколкото да имаме магнити в тях. Освен това нямаме желание разни метални предмети да се лепят по ръцете ни, но може проблемът да е в нас...

6. Жигосване

Винаги сме си мислили, че жигосването е болезнена практика, на която са подлагани предимно животните, както и някои роби в миналото. Не ни е хрумвало, че някой доброволно и с огромен ентусиазъм ще иска да го жигосат, но ето че такива хора има. Обикновено се жигосват ориенталски символи, а белегът е смятан като вид татуировка.

7. Татуировка на роговицата

Както можете да предположите, при тази телесна модификация роговицата се татуира трайно. Преди да си кажете „боже мили, защо!?“, ще ви кажем, че повечето такива процедури се правят по козметични и медицински причини на пациенти със заболявания на роговицата, например при перде на окото или глаукома. Разбира се, има и хора, които се подлагат на тази процедура, защото искат да имат очи със странен цвят.

А сега, за да ви докараме кошмари, ще ви кажем, че такава процедура е описана още през 150 г. По това време лекарите са прогаряли окото на пациента с нагорещен стилус и после са оцветявали роговицата със специална боя, обикновено направена от прахообразно желязо или мед, примесени с растения като нар.

8. Татуиране на очната ябълка

Ако ще си татуирате роговицата поради „козметични“ причини, защо да спирате дотам? Можете да татуирате и цялата си очна ябълка. Някои татуират определени форми, други я запълват с един цвят.

9. Подкожни импланти

При тази телесна модификация под кожата се поставят малки обекти, обикновено направени от силикон или тефлон, което създава усещане в околните, че този човек е извънземен.

10. Прозорче на устните

Очите са прозорци към душата на човек, но и устните му могат да бъдат прозорци... Пиърсингът върху устните е един от най-разпространените видове пиърсинг, но някои хора отиват по-далеч и правят дупки в устните си, в които поставят стъклени рингове, които отварят прекрасна гледка към... зъбите им.