Нали се сещаш онези моменти, в които се събуждаш след ползотворен 8-часов сън и изглеждаш и се чувстваш превъзходно? Да, за съжаление, те са твърде голяма рядкост и в нашия живот, но с няколко лесни трика ще можеш да заблудиш околните, че си прекарала 8 невероятни часа в страната на сънищата. С тези съвети ще спестиш време сутрин, но най-важното – ще се чувстваш и ще изглеждаш страхотно.

Първи начин: Хидратирай се

Сигурно ти е писнало да чуваш колко важно е да си хидратирана, но е наистина важно. Водата трябва да е последното, което пиеш преди лягане, и първото сутрин. Пиенето на достатъчно вода няма да подобри тена ти, но ще те зареди с енергия, ще намали умората, ще засили имунната ти система, ще те пречисти от токсини и като щяло ще се чувстваш по-добре. Защо е важно да я пиеш преди сън? Водата осигурява баланса между хранителните вещества, хормоните и мускулите. Като пиеш вода преди лягане, тя има достатъчно време да достигне всяка част на тялото ти, да го успокои и възстанови.

Втори начин: Освежи корените на косата

Да миеш косата си всяка сутрин може да ти действа освежаващо, но така губиш време и вредиш на косата си. Твърде честото миене премахва естественото омазняване, което ще направи косата ти суха, хвърчаща и по-трудна за поддържане. Вместо това можеш да си купиш сух шампоан, но го нанеси преди лягане. Шампоанът ще има време да абсорбира омазняването и ще се събудиш с чиста и жива коса. Можеш да използваш и бебешка пудра.

Искаш допълнителен обем? Събери косата си в небрежен кок с ластик от плат, той няма да държи косата ти стегнато, а това ще предотврати накъсване.

Трети начин: Засияй

Смеси малко автобронзант с крема ти за лице. Така ще се събудиш с тен, но можеш да премахнеш всяка неприятна миризма от автобронзанта със сутрешния душ.

Четвърти начин: Омекоти ръцете и ходилата

Въпреки че това е много прост съвет, той е изключително важен, защото ръцете ни първи остаряват. Хидратирането на ръцете и ходилата ще те дари с малко релакс преди лягане, а на следващата сутрин те ще изглеждат дори по-добре от предишната вечер.

Пети начин: Отърви се от акнето

Важно е да използваш продукти против акне, черни точки и всякакви кожни неприятности, така кожата ти ще е перфектна и сияйна.

Шести начин: Маска за лице

На пазара има маски, които са създадени да останат цяла нощ на лицето ти. Докато спиш, топлината от тялото ти ще спомогне маската да бъде по-добре абсорбирана от кожата ти. Така ще се събудиш със свежо и хидратирано лице.

Седми начин: Възстанови косата

За да имате бляскави коси, е важно да ги подхранвате. Със специален балсам за през нощта, ще възстановиш косата си, докато спиш.

Осми начин: Подхрани миглите

На пазара има серуми за растеж и подхранване на миглите, които ще подобрят състоянието им и ще ги заздравят. Това е особено важно, ако често използваш спирала. Кокосовото масло пък е натурален продукт, който има същия ефект.

Девети начин: Спи на сатен или памук

Кажи сбогом на разрошената коса и линиите по лицето ти от възглавницата. Знаеш ли, че главата тежи около 3,5 кг? Съпротивлението между главата ти и грубите материи ще доведе до временни линии на лицето ти и не чак толкова временни бръчки. Ако спиш на памук или сатен, главата ти ще се движи свободно, което ще предотврати накъсване на косата и образуването на такива линии.

Десети начин: Спи по гръб

Ако обичаш да спиш по корем, време е да преосмислиш този навик. Тази поза може да доведе до задържане на течности около очите и на сутринта ще изглеждаш подпухнала. Най-добрата поза за сън си остава тази по гръб.