Планираш сватба и все още не знаеш какви са традициите, които трябва да спазите с половинката? Ако мислиш, че в България има някои странни обичаи, които ти се иска да пропуснеш, то Dama.bg ще ти докаже, че по света има много по-необичайни практики на сватбения ден.

Свързване с всички пет сетива в Андите в Перу

Традиционните сватби в Андите се правят навън и целта им е да се свържат с природата. На всяка церемония се дава малък дар на Пачамама – Богинята Майка земя. Булката и младоженецът влизат в градина от противоположните ѝ страни, за да наподобят сливането на две различни села. Те се срещат пред шамана, който ги очаква, пеейки псалми и благославяйки.

Търсенето на госпожицата в Германия

В някои малки градове в Германия младоженците никога не са сигурни дали булката ще се появи пред олтара навреме, или дали изобщо ще се появи. Отвличането на булката е стар обичай. Най-често булката е отвличана от нейни приятели, които я скриват в местната кръчма.

Танцът на парите в Куба

Тъй като Куба все още е комунистическа държава, сватбите там не са на религиозна основа, а са по-скоро градски церемонии. Но дори и такива, те биват доста необичайни. Пример е така нареченият “танц на парите”. Целта е да се напълни сандъкът на младоженците. След като приключи официалната церемония, всеки мъж, който иска да танцува с булката, трябва да закачи пари на роклята ѝ.

Шарени традиции в Пакистан

Сватбите в Пакистан са на огромна почит, което означава, че са доста екстравагантни. Първо се пее брачният договор, след което женихът трябва да види булката. Тя е покрита с дебело и много шарено було, което мъжът трябва да премахне бавно от лицето ѝ.

Будистки ритуали в Тайланд

По време на сватбената церемония двамата коленичат един до друг в поза за молитва. Възрастен роднина, за предпочитане някой, който има щастлив брак, поставя на главите им традиционно украшение, наречено Монг Кол. То е направено от един единствен наниз, който е бил благословен от монаси.

Дълъг и щастлив живот в Швеция

В Швеция булките са много нагиздени. Те често носят корона, която е направена от мирта. Това е растението, което символизира девственост, съпружеска вярно и щастие. В обувките имат монети. В лявата обувка имат сребърна монета от бащата и златна в дясната от майката. Монетите символизират съпружески просперитет.

Танци до зори във Франция

Сватбите във Франция са весели и продължават целия уикенд. Гостите просто се забавляват, изритват високите токчета под масата и се отдават на танци до зори. Младоженците трябва да сключат граждански и църковен брак. Ето защо често двете церемонии са разпределени през двата дни на уикенда.

Прескочи метлата в Гана

Метлата е символ на прочистването от зли духове и се смята, че традицията идва от годините на робство в Америка. Гостите метат около младоженците, за да бъде брачният живот щастлив.

Задължителните продукти в Африка

На сватбата трябва да има 12 символа, които се свързват с живота на двойката. Задължителните продукти са: вино, жито, метла, мед, горчиви треви, сол, пипер, лъжица, зелена трева, гърне за готвене и щит. Задължително е да присъства и свещена книга – Библията или Корана.

Намиране на хармония в Бали

Сватбите в Бали имат за цел да създадат хармония и баланс между материалното и нематериалното царство. Сватбената церемония минава през целия град и младоженците получават подаръци.