Дори и да сме уникални по свой начин, споделяме една и съща човешка природа. Тя ни позволява да създаваме връзки с други хора и по-важното е да открием трикове за техния начин на мислене. Възползвайки се от това, което всички вече имаме вътре, е възможно да влияем на решенията и мненията на другите за нас и ситуациите.

Събрахме полезни психологически трикове, които оказват силно влияние върху почти всички.

1. Създайте илюзия за избор

Ако имате нужда някой да направи нещо за вас, поискайте по-трудна задача, която трябва да изпълни, преди да кажете първоначалната си. След като отхвърлят по-големите неща, хората са склонни да приемат лесно изглеждащата задача. Това също работи, когато се опитате да убедите някого. Дайте му 2 възможности едновременно - нещото, което искате и друга задача, по-трудна за постигане. Това, което ще постигнете с това, е да направите действителната задача да изглежда по-опростена от другата.

2. Превърнете несъгласието в полза

Когато хората ви кажат неща, с които не сте съгласни, не им възразявайте категорично. Първо признайте това, което казват с думи като „Виждам какво имаш предвид“ и продължете със собственото си мнение, питайки „но мислил ли си някога за тази част от него?“ Този подход ще ви помогне да изразите своето мнение, без да бъдете прекъсвани или някой да е против вас.

3. Мама знае най-добре

Можете да привлечете вниманието към думите си, като казвате на хората, че баща ви или майка ви са ви учили на това. Хората се съобразяват с традиционната фигура на дисциплина и ще уважават майката или бащата, съпричастно мислейки за собствените си родители. Повечето хора вярват на думите на родителите си от сърце и когато споменете, че думите ви също произхождат от родител, това ще създаде същия ефект като собственото им семейство.

4. Вземете „любов назаем“

Може да забележите, че някой не ви харесва толкова, колкото искате. Помолете го за нещо малко за заемане, може би книга, която ви интересува. Това първо ще създаде неохотна връзка между двама ви, след което ще доведе до промяна в мнението, след като върнете вещта.

5. Мълчанието може да бъде ангажиращо

По време на неудобно мълчание с човек, с когото искате да се разбирате, попитайте го нещо за себе си. Дори най-тихият човек се радва да говори за себе си. Той ще ви попита нещо обратно и ще превърнете мълчанието в разговор.

6. Увереността привлича хората

След като приключите да говорите по време на преговори, просто гледайте хората в очите и чакайте в мълчание. Вашият решителен поглед ще повлияе положително на възприятието на другите за това, което току-що сте казали. Ако загубите контакт с очите след тези интензивни моменти, ще забележите загуба на интерес след кратко време.

7. Накарайте го да се чувства важен

Използването на правилните думи може да доведе до голяма промяна, когато се нуждаете от помощ. Хората са склонни да ви помогнат, ако представите проблема като услуга. Егото им ще се оттегли и ще се чувстват сякаш изпълняват желанието ви. Опитайте да използвате прости фрази като „Моля, направи ми услуга“ или „Наистина се нуждая от помощта ти.“

8. Създайте реакция за наблюдение

Когато сте нова в група, кажете шега или разкажете забавна история, за да видите реакциите на хората. Тези, които са по-близо, ще се погледнат, докато се смеят и това ще ви помогне да разберете връзките и да определите връзките между приятели.

9. Повторете това: Повторете

Повторението е един от най-добрите начини за създаване на конкретна идея в съзнанието на хората. Ако искате да наложите мнението си на някой друг, просто го повторете в различни контексти или кажете едно и също нещо в разговора с различни изрази. След като чуят едно и също нещо няколко пъти, хората ще възприемат идеята като своя, тъй като мозъкът им ще я маркира като позната.

10. Създайте доверие, за да изградите доверие

Когато се опитвате да изградите доверие в социална среда, признайте малките си грешки на другите. Хората ще видят вашата уязвима страна и ще ви приемат като честен човек. Това ще ви даде предимство дори по време на спор.

Бонус

И не забравяйте да се забавлявате със собствената си природа! Ето още един трик за любителите на играта камък-хартия-ножица. Докато играете, ако зададете въпрос точно преди да кажете трите думи, без да чакате отговори, по-голямата част от хората ще са склонни да кажат „ножица“ за своя ход. Опитайте, ще бъдете изненадани и шампиони!

А вие имате ли психологически трикове, които сте опитвали преди?