Ако четеш това значи или ти е омръзнало от срещи, или си сама и отчаяна. Или и двете...

Но нека първо ти кажa това: Не всички добри мъже са гейове или са заети и не всички свободни са задници. Не всички жени са уличници или к*чки и т.н. Разбира се, всяко правило има изключение, но до голяма степен проблемите ти са в теб самата.

За да спреш да обвиняваш другите за несполучливите си срещи, ти представяме 10 тежки истини, които показват защо винаги се проваляш:

1. Обсебваща си

Влюбена си в идеята за любовта и се вкопчваш във всеки, който поне малко отговаря на критериите ти. Само месец след като сте започнали да излизате, ти вече избираш имената на бъдещите ви деца, цветовете на завесите в бъдещия ви дом и в какъв стил ще бъде сватбата ви. Просто се хвърляш прекалено рано в подобни планове. Вместо да принуждаваш връзката ви да върви в определена посока, се остави на течението и виж накъде ще те отведе то.

2. Все още имаш чувства към някой друг

Независимо дали е твой бивш, или някой сладур от щанда за сладки в супермаркета, не можеш да изпитваш чувства към няколко души едновременно. Ако не изчистиш съзнанието си от старите емоции, няма как да започнеш нова връзка.

3. Мразиш да си сама

Не е приятно да си сама, но ако наистина имаш непрестанна нужда някой да е около теб, значи имаш сериозен проблем. Ако не обичаш да прекарваш време със себе си, защо някой друг да обича? За да имаш наистина здравословна функционална връзка трябва да се научиш да правиш някои неща сама. Самотата е твой проблем, който трябва ти да решиш, защото независимо дали обичаш да си сама или не, няма как да избягаш от себе си.

4. Винаги търсиш Единствения

Не казваме, че трябва да се задоволяваш с по-малко от това, което заслужаваш, но трябва да спреш да търсиш „любовта на живота си”. Страхът да не изпуснеш перфектния мъж ти печи да се радваш на живота, затова трябва да спреш да се притесняваш дали ще го намериш. Радвай се на живота! Не всички взаимоотношения са предназначени да продължат, така че не притискай човека до себе си и не искай повече от него.

5. Носиш маска

Държиш се по различен начин пред различните хора. Това не само не е привлекателно, но и показва, че не си уверена в себе си и думите си. Научи се да бъдеш човекът, който си и ако някой не те харесва това не е твой проблем. Научи се да отстояваш себе си и ще привлечеш правилния човек.

6. Повърхностна си

Нормално е да имаш предпочитания, но да отрязваш хората, само защото не отговарят 100% на твоите критерии... е наистина повърхностно. Ако срещнеш прекрасно момче, което много ти харесва, но е малко по-ниско от теб и през главата ти мине мисълта „Толкова е готин, само да беше малко по-висок”, значи имаш сериозен проблем и трябва да преосмислиш приоритетите си.

Трябва да имаш реалистични очаквания. Ако търсиш атлет, който се храни здравословно и тренира 6 пъти седмично не може ти да ядеш бърза храна и да гледаш филми по 14 часа на ден. Не можеш да изискваш от хората неща, от които дори не разбираш или не са ти интересни. Придържай се към едни и същи стандарти към всеки около теб и спри да бъдеш лицемерка.

7. Играеш игри

Кажи с нас „Излизането по срещи не е психологическа война”. Сега го кажи сама. И още един път. Ако излизаш с някой, който те кара да се чувстваш все едно играеш някаква игра, по-добре си тръгни от него, защото вече си загубила.

8. Искаш прекалено много, твърде скоро

Това има общо с първа точка. Да приемем, че се виждаш с някой от няколко седмици и нещата вървят чудесно, но не виждаш „общо бъдеще с него”. Направи крачка назад и помисли колко добре познаваш този човек? Вероятно не много добре. Разбира се, вероятно вече сте споделили някаква интимност и може да го чувстваш близък, но има още какво да научиш за него.

Не би ли било по-добре да поемеш по по-дългия път и да се установиш с подходящия човек, отколкото да се движиш твърде бързо и да съжаляваш за избора си няколко години по-късно? Дай на хората (и на себе си) време.

Не се отказвай от някого само защото не виждаш общо бъдеще веднага. Просто приеми човека и връзката ви. Ако се окаже, че той е човекът за теб – чудесно, а ако не е - поне си натрупала опит.

9. Стените, които си изградила около себе си, имат стени

В миналото си била наранена и по тази причина си е оградила с милион стени, всяка от които има собствена ключалка, чийто ключ притежаваш само ти. Преодолей миналото и престани да си мислиш, че ще дойде принц в лъскави доспехи, който ще събори всички твои защитни стени. Тази женска представа е нереалистична. Ако наистина искаш да си някого, трябва да си готова сама да се справиш със собствените си стени.

10. Не си инциативна

Ако знаеш какъв тип човек искаш, поеми инициативата. Нищо добро няма да излезе, ако все чакаш мъжете да те заговарят. Ако се интересуваш от някого му го кажи, но не оказвай натиск върху него, за да не избяга. Ако искаш да говориш с някого, направи първия ход и се научи да не страдаш, ако понякога те отхвърлят.