Всяка от нас иска да изглежда чудесно, затова нерядко прибягваме до помощта на грима. Но неговото поставяне невинаги е толкова лесно, колкото ни се иска. За щастие обаче, има много трикове, с които да направим гримирането по-лесно, по-ефективно и по-ефектно.

1. Срещу насълзяване на очите

 

A post shared by C a r o ♥ L o s a d a (@caro_losada) on

Ако очите ви се насълзяват, когато поставяте изкуствени мигли или спирала, пробвайте този трик. Потопете една кърпа в топла вода, сложете я върху очите си и леко масажирайте мястото. След това можете да сложите изкуствените мигли.

2. За изрисуваните вежди

 

A post shared by 5-Minute Crafts (@5.min.crafts) on

Може да използвате пинцети, за да начертаете прави линии при очертаването на веждите. Сложете малко гел или молив за вежди върху пинцетите и чрез тях очертайте контурите на веждите. Вижте как в горното видео.

3. Бебешко олио за устните

Можете да си направите специален скраб, след който ще имате меки и съблазнителни устни.

Смесете половин супена лъжица захар с 1 супена лъжица бебешко олио, за да се получи паста. Сложете 2-3 капки лимонов сок или половин чаена лъжица вазелин. Поставете получената смес върху устните и я втрийте с пръст. Измийте устните и след това поставете балсам.

4. Без червило върху зъбите

Изключително неприятно е червилото ви да полепне по зъбите. Ако искате да предотвратите този гаф, използвайте следния трик: Направете буквата О с устни, сложете пръста си в устата и го издърпайте внимателно, за да може излишното червило да полепне по пръста, а не по зъбите ви.

5. Как правилно да поставите коректор под очите ви

Много дами поставят коректора само под окото, за да скрият тъмните петна, но това не е правилно, защото по този начин коректорът се забелязва много лесно, а не се слива с останалата кожа. По правилно е да го нанесете под формата на триъгълник – мислено начертайте прави линии от вътрешния и от външния ръб на окото към горната част на бузата. Нанесете коректор в този триъгълник и го разнесете, за да прелее плавно и незабележимо.

6. Как да възстановите изсъхнал молив за очи

Ако любимият ви молив за очи е изсъхнал, използвайте този трик, за да го съживите: Затоплете целия молив със сешоар за поне минута и половина и след това моливът ще е като нов.

7. Червилото като сенки

Някои продукти за устни, като червило или молив, могат да се използват и за очите ви, вместо сенки. Тъкмо ще спестите пари за няколко различни продукта.

8. Очертайте очите с обикновен молив

 

A post shared by Rubiya Thapa (Rubii) (@rubiitofficial) on

Ако ви е много трудно да очертаете очите си с очната линия, пробвайте да го направите с обикновен молив, потопен в очната линия.

Вижте как в горното видео.

9. Бял молив за по-големи очи

Черната очна линия прави очите ни визуално по-малки, докато бялата очна линия постига обрания ефект.

10. Контуриране с точки

Правилата на контурирането с точки са същите, както при обичайния метод – трябва да изсветлите центъра на челото, областта под очите, брадичката и носа. Подчертайте скулите и двете страни на челото към слепоочията. След като сте поставили точките на правилните места, просто ги разнесете. За много хора нанасянето на точки е по-лесно от обичайното контуриране.