Ако имате чувството, че гледате на света с различен поглед, сякаш усещате всички емоции на хората, все едно можете да ги „прочетете“ и да усетите интуитивно какво изпитват в момента, то най-вероятно притежавате „стара душа“. Това значи да имате по-голяма сетивност към живота. Човек със „стара душа“ е такъв, който има способността да мисли по-задълбочено и гледа винаги отвъд повърхността.

При хората със „стара душа“ се наблюдават следните черти:

1. Силно чувство за емпатия

„Старите души“ имат склонността да изпитват силна емпатия. Това е способността да споделяме и разбираме чувствата на другите. Те са склонни да притежават това качество, което понякога им тежи и пречи, а понякога е като дар, защото хората около тях се чувстват свободни да споделят всичко, от което имат нужда. Тези хора сякаш носят тежестта на света на раменете си. Интересуват се от нуждите на всеки около тях повече, отколкото от своите собствени.

2. Добри слушатели

Хората със „стара душа“ са страхотни слушатели. Те правят така, че човека срещу тях да се чувства напълно предразположен да сподели всичко, без да се притеснява от каквото и да е. Случвало ли ви се е да говорите с непознат, но да имате усещането, че можете да му споделите всичко за себе си? Те умеят да предразполагат събеседника си напълно и правят разговора лесен.

3. Добри са в даването на съвети

„Старите души“ са много добри и в даването на съвети, сякаш това им идва отвътре. Те са като терапевт в отношенията си с всички. Хората могат да ги възприемат като наставници и дори лечители.

4. Невероятни разказвачи

Това са хора, които обичат да разказват истории. Могат да бъдат чудесни в споделянето на истории за миналото, за извлечени поуки, забавни моменти, шеги, моменти на радост или пък падения и моменти на тъга. Това е като подарък за останалите, а те владеят отлично изкуството на разказвачеството.

5. Голяма креативност

„Старата душа“ е склонна да бъде креативна. Било то чрез изкуство, музика, ораторство, писане, готвене или дизайн. Те могат да имат различен поглед към творческите проекти, да планират подредбата на дома си и да създават мястото, на което прекарват много от времето си по-уютно, с вглеждането и промяната на малките детайли.

6. Оставяне на следа след себе си

Тези хора жадуват да оставят запомняща се следа след себе си. Влияят на всичките хора около тях и оставят някакъв отпечатък у тях. „Старата душа“ се интересува от това какво оставя след себе си, иска да направи света малко по-добър от състоянието в което го е намерила.

7. Предпочитане на всичко от миналото, пред настоящето

Този тип хора обичат всичко от миналото - ретро коли, музика, книги и дори дрехи. Най-често колекционират стари вещи, също така обожават миризмата на остарели книги. Обичат музиката от миналото и се наслаждават на обиколки из исторически обекти.

8. Услужливи са

Основният стремеж на „старите души“ е да бъдат в полза на света. Те обичат много повече да дават, отколкото да получават. Ще отделят от своето време и енергия, без да искат нищо в замяна. Част от тяхната мисия на света е да бъдат полезни и това е нещото, което ги прави щастливи.

9. Силно развита интуиция

Те са хора, които винаги слушат интуицията си. Всяко решение, което вземат е чрез баланса на емоционалния и аналитичния ум. Винаги се доверяват на вътрешния си глас и на себе си. Интуицията ги води към непознатото, което е положително за тях и им помага и в най-напрегнатите ситуации.

10. Осъзнато мислене

Хората със „стара душа“ са едни от най-осъзнатите личности, които някога ще срещнете. Те отлично знаят какво искат от живота и как да го постигнат. Тяхната ценностна система е напълно ясна и всичко, което правят е добре обмислено. Живеят живота си така, сякаш е отражение на вътрешния им свят и мисленето им.

Старите души са сякаш на мисия в този свят, за да подобрят и усъвършенстват себе си и да направят света по-добро място.
Ако вие сте стара душа, поздравяваме ви за всичко, което сте направили и продължавате да правите! Живейте дълго и подхождайте към всяка ситуация все така мъдро.