Първото новолуние за 2024 г. ни посреща единадесет дни след началото на новата година. Това новолуние в Козирог ни позволява да положим основите за осъществяване на нашите мечти през следващите дванадесет месеца. Ето какво е важно да знаете за този ден и как да извлечете най-доброто от него.

11 януари - време на възможност

Началото на годината може да предизвика много силни емоции, включително неконтролируемо желание за вземане на решения. Докато работите с енергията на новолунието в Козирог, знайте, че имате възможност да създадете начин на живот за себе си, който ви дава поле за маневриране. Нищо не е фиксирано, вие сте свободни да промените намеренията си по всяко време. Не е нужно да решавате всичко точно сега и да следвате безмилостно решенията си. Просто се съсредоточете върху това как искате да се чувствате през следващата година и подробностите ще дойдат.

 

Повечето от промените през този период ще дойдат от ежедневно изследване на вашите чувства, мисли и желания. В крайна сметка това е, което искаме – малки прозрения и промени, които можем да обработим, интегрираме и консолидираме. Когато се променим твърде глобално и твърде бързо, това издърпва килима изпод краката ни.


Гледайте на това Новолуние като план за всеки ден от годината, въвеждайки полезни практики и ритуали, които могат да станат част от ежедневието ви, като същевременно изместват лошите навици и безполезните действия. Започнете с основния въпрос как искате да се чувствате и след това се запитайте какво ви кара да се чувствате така и как да поддържате тази вибрация. Експериментирайте с практики, които помагат да развиете това състояние във вас.


Вашите първи сутрешни часове играят ключова роля в този процес. Може да опитате да започнете деня си с йога, медитация, водене на дневник, четене на карти или просто разговор на чаша кафе. Това, което ви помага да задавате тона на вашата вибрация всеки ден, по-късно ще промени вибрацията на целия ви живот.


Козирогът е кардинален земен знак. Той символизира енергията на земята, като ни помага да се свържем с този елемент в живота си. Сезонът на Козирозите ни помага да се чувстваме концентрирани, с ясно съзнание и готови да поемем безбройните предизвикателства, които животът поставя пред нас. Тази енергия е напомняне, че с правилното количество фокус и решителност можем да постигнем всичко.


Какви опасности крие този период и кого ще засегнат?


Първо, всички "незатворени случаи", които са ви останали от миналата година, ще се усетят. Студентски дългове, несвършени задачи в работата, ядосани кредитори, любими хора с неизговорени конфликти - всичко това ще се стовари върху вас като снежна топка. Така че се заемете с работата веднага, без да отлагате нито секунда, за да прекарате този период повече или по-малко спокойно.


Като цяло този период ще бъде неблагоприятен за хора, които са неорганизирани, прекалено мечтателни, които не умеят да следят времето и които са мързеливи. Ако сте един от тях, тогава седмицата преди 11 януари и седмицата след това трябва да се съберете, да поддържате ясна дневна рутина, да правите списъци със задачи за всеки ден и да не си правите никакви отстъпки. В противен случай последствията от вашия ветровит начин на живот ще бъдат твърде тежки.