Чудили ли сте как звездите успяват да изглеждат великолепно, въпреки възрастта си? Не, тайната невинаги се крие в пластичната хирургия, а в личния екип от козметици, фризьорки и гримьори. За щастие, някои от тези козметици са готови да разкрият тайните си и днес ще ни дадат няколко съвета. 

1. Не пренебрегвай слънцезащитния крем

Не можеш да имаш красива и здрава кожа, ако не използваш слънцезащитен крем. Мами Макдоналд, която е работила за Мадона, казва, че без слънцезащитен крем, всички останали усилия ще са напразни. Друг експерт, който работи за звездите – д-р Лансър, съветва да използваш крем с фактор поне 30.

2. Не изсушавай кожата си, когато е възпалена

Повечето кремове против пъпки съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, влошава зачервяването и увеличава отделянето на себум. Алкохолът действа по подобен начин, така че и с него няма да премахнеш досадните пъпки. Д-р Лансър препоръчва да използваш ексфолиращи маски със салицилова или млечна киселина, както и почистващи маски с глина.

3. Никога не забравяй врата

По кожата на врата и деколтето можеш да познаеш каква е възрастта на една жена, ето защо е много важно да се грижиш за кожата в тази област. Кожата там е тънка и се нуждае от също толкова нежна грижа като тази на лицето ти.

4. Масажирай лицето си с ледени кубчета

Дерматолозите препоръчват да масажираш лицето си с ледени кубчета за няколко секунди. Този трик стимулира циркулацията на кръвта и кожата става по-сияйна и свежа.

5. Съхранявай козметиката правилно

Д-р Дебра Джалиман предупреждава, че не бива да съхраняваш козметиката си в банята, защото топлия и влажен въздух е вреден за продуктите и те стават негодни по-бързо. Кремовете за лице и козметиката, която не използва често, трябва да се съхраняват в хладилника, съветва тя.

6. Всичко, което докосва кожата ти, трябва да е чисто

Д-р Лансър предупреждава, че никога не бива да докосваш лицето си с мръсни ръце. Сменяй калъфката на възглавницата поне веднъж седмично, ако имаш суха или нормална кожа, и дори на всеки три дни, ако кожата ти е мазна. Трябва да почистваш и дисплея на телефона си поне веднъж дневно.

7. Не почиствай лицето си с гъба, ако имаш акне

Кристи Кид, специалист от Бевърли Хилс, съветва никога да не използваш абразивни продукти за кожа (скраб, гъби, четки), ако имаш акне, защото те водят до още повече пъпки и зачервявания. Ако искаш да намалиш зачервяванията, използвай паста от аспирин и вода върху засегнатите участъци.

8. Масажът помага срещу тъмните кръгове под очите

Оле Хенриксен съветва да си правиш масаж на лицето, или т.нар. „лимфен дренаж“, който помага при кръгове под очите. Процедурата стимулира лимфния поток, изглажда кожата и торбичките изчезват. Освен това може да се прави и у дома.

9. Грижи се за ръцете си

Ръцете изискват същото внимание като врата ти, защото кожата върху тях е тънка и деликатна. При миенето на чиниите използвай ръкавици и редовно хидратирай ръцете си с крем. Кремовете против стареене, които използваш върху лицето си, могат да се използват и върху ръцете, освен това не забравяй да използваш слънцезащитен крем.

10. Почиствай кожата си старателно

Както всички знаем, никога не бива да си лягаш с грим. Ако го направиш, ще си причиниш запушени пори и зачервявания. Колкото и прост да звучи този съвет, много жени го пренебрегват.

11. Винаги си лягай без сутиен

Според някои спането със сутиен забавя увисването на гърдите, но докторите са против тези трикове. Сутиените, особено тесните и тези с банели, ограничават движението на кръвта и водят до здравословни проблеми. Освен това могат да дразнят кожата ти, да ти пречат да спиш спокойно и да предизвикат потъмняване на кожата под презрамките и банелите.