Разбира се, можеш да почакаш до 20-ата седмица и да разбереш отговора от лекаря ти. Или пък, ако си наистина много търпелива, можеш да почакаш до раждането и да позволиш на бебето ти да те изненада със своя краен отговор. Но ако си от майките, които нямат търпение да разберат – днес имаш късмет.

Или пък не точно... Има много научни методи да разбереш пола на бъдещо ти дете, но пък къде е веселбата с тях? Затова ти предлагаме 12 ненаучни начина, които са използвани от десетилетия, дори векове. Разбира се, те не са толкова достоверни, но не вреди да погадаем.

  1. Сърдечния ритъм на бебето
    Следващия път, когато лекаря ти преслушва сърдечния ритъм на бебчето ти, попитай го за честотата на пулса. Ако сърцето бие с повече от 140 удара в минута, значи ще имаш момиченце, под 140 удара – очаквай момченце.
  2. Сутрешното гадене
    Някога отдавна хората решили, че ако през първия триместър имаш непоносимо гадене сутрин, значи в теб расте момиченце. Ако пък сутрините не са толкова неприятни – ще имаш момченце.
  3. Списъкът с покупките ти
    Ако постоянно си мислиш за сладолед, ще имаш момиче. Кисели краставички? Значи е момче! Според легендите глад за сладки неща показва момиче, а за солени – момче.
  4. Формата на коремчето
    Очевидно формата на коремчето казва много. Ако носиш детето на една страна, значи ще имаш момиче. Ако изглежда като перфектна, кръгла топка – момче. Другата легенда е, че ако го носиш ниско – ще имаш момиче, ако е високо – момче. Макар че ние сме чували и точно обратното, очевидно бабите не могат да стигнат до пълно съгласие.
  5. Тестът с ключовете
    Това е сигурно един от най-странните начини за предсказване. Много е трудно да се направи, ако вече знаеш отговорите, но можеш да го тестваш с твоя приятелка, която не го е чувала. Тестът е следният: пред бременната жена се слага ключ, който тя трябва да вземе. Ако го хване за горната, обла част – значи ще има момиче. Ако го хване от долния край – момче.
  6. Цветът на урината
    Според някои яркожълтата урина показва момче, а по-бледата, с мътен цвят урина показва момиче. Друг тест, който е популярен през последните години, е да сложиш 1-2 лъжици сода в чаша. В друга чаша събери малко от урината си. Изсипи част от нея в содата и ако тя почне да се пени и съска като газирана напитка, значи очакваш момче. Ако липса реакция – момиче.
  7. Акнето
    Това сигурно е най-жестокият тест, особено ако някой друг ти заяви, че очевидно чакаш момиче... Ако изведнъж проблемите с акнето от тийнейджърските ти години се върнат, а кожата ти загуби блясъка си, значи чакаш момиченце. Според легендата дъщерята краде красотата на майка си.
  8. Халката
    Ако си омъжена, свали венчалната си халка и я завържи на конец. Сега я дръж над корема си и виж какво ще се случи. Ако халката се върти в кръг, ще имаш момче. Ако се люлее напред-назад, значи е момиче. Всъщност начинът на люлеене е подсъзнателен - ние втълпяваме на мозъка си в каква посока да се движи халката, но няма да спорим с бабите.
  9. Датата на зачеване
    Този начин е базиран на древна китайска таблица, която е създадена преди 700 години и изисква проста аритметика. Събери възрастта си в момента на зачеването с месеца на зачеването, ако полученото число е четно – чакаш момче. Ако е нечетно – момиче.
  10. Как се събуждаш
    Според един мит, ако постоянно се будиш на лявата си страна – значи е момиче. Ако се будиш на дясната си страна – момче.
  11. Гледане на ръка
    Не, спокойно, нямаш нужда от умела гадателка. Просто погледни ръцете си – сухи и напукани ли са? Значи е момче. Ако са меки – момиче. Понеже очевидно момичетата не крадат от красотата на ръцете ти. Кой би предположил?
  12. Размерът на гърдите ти
    Няма две еднакви гърди, особено пък когато са намесени хормонални промени. И все пак старите поколения са решили да придадат още една функция на гърдите – предсказване на бъдещето! Ако усещаш лявата си гърда по-налята и тя е нараснала повече по време на бременността – очакваш момче. Ако дясната е по-тежка – момиче.

Приятни предсказания и не приемай тези методи много сериозно!