Да намериш добра приятелка за цял живот, е също толкова трудно, колкото да откриеш истинската любов. Някои са благословени с тази привилегия, а други – ще трябва да продължат да търсят.

Дали ти си намерила своята Рейчъл/Моника? Провери сега:

1. Веднага проверяваш какво ти е писала

Въпреки че имаш 10 непрочетени съобщения от други хора, винаги първо четеш какво ти е писала тя. Просто нейните съобщения са винаги забавни и интересни и никога не те натоварват.

2. Излизания ви са по-хубави, когато нямате планове

Не че не сте ходили на интересни пътувания заедно, но най-забавните ви моменти са от дните, в които просто сте се размотавали у тях или у вас, гледали сте сериали, опитвали сте да изпълните някоя фейсбук рецепта или сте се видели „за малко“, но накрая се оказва, че сте си говорили 5 часа.

3. Отнема ти цяла вечност да одобриш новото ѝ гадже

О, тя си има ново гадже! Чудесно! Сега е време да го проучиш най-щателно, да прегледаш всичките му снимки и постове и да изчакаш поне 6 месеца, докато произнесеш присъдата си – да, той е достоен да излиза с най-добрата ти приятелка.

4. Други приятели не са ви особено необходими

Не че нямаш други приятели и не че имаш против да излизате с други хора, но с най-добрата ти приятелка се разбирате толкова добре, че други хора не са ви необходими, за да се забавлявате. Вие си имате собствени шеги и ваш език, който другите не могат да разберат. И някак си ви е най-хубаво, когато сте само двете.

5. Смеете се на едни и същи неща...

...които другите не смятат за особено забавни! Вие двете имате много сходно чувство за хумор, което не всички разбират. Още една причина да не ви трябват други приятели, за да се забавлявате.

6. Странните разговори, които водите без свян

Ако някой някога ти хакне телефона, определено ще бъде потресен от това какви странни разговори сте водили. Вие двете си говорите за абсолютно всичко и не се притеснявате да засягате всякакви странни теми. Тези разговори определено са предназначение само са вашите очи и за ничии други.

7. Веднага можеш да ѝ кажеш, че си ѝ сърдита

Дори някой наш приятел да ни изнерви, ние обикновено се опитваме да го прикрием. С най-добрата приятелка обаче можем да бъдем напълно честни. Когато е сбъркала или си се подразнила от нещо, което е направила, просто ѝ го казваш, защото знаеш, че тя ще те разбере, ще обсъдите нещата и всичко ще е наред, а няма да предизвикаш някоя драма.

8. Винаги би я защитила

Само някой да посмее да я обиди и ти си готова да му се нахвърлиш. Винаги би защитила приятелката си, дори и тя да не те е молила за това.

9. Можете да си говорите всеки ден, без да ви омръзне

Дори вече да не живеете в един град или пък да не се виждате всеки ден, пак без проблем поддържате връзка. Сякаш всичко си е по старому - определено го няма напрежението да поддържате една обречена връзка, а разговорите ви са все така непринудени и приятни.

10. Липсва ти

Ако е заминала за седмица в чужбина, и не е имала време да ти пише, изведнъж настроението ти се скапва и осъзнаваш, че тя страшно ти липсва.

11. Би отменила други планове, ако тя се нуждае от теб

Ако тя преминава през тежка раздяла или има сериозен проблем на работа, ти си готова да отмениш другите си планове и да бъдеш до нея, за да я подкрепиш в трудния момент. Тя би направила същото за теб.

12. Разговорите с нея ти действат като терапия

Честно казано, разговорите с добра приятелка са по-полезни от психотерапия. На нея можеш да кажеш всичко, а тя винаги знае какво точно да каже, за да те развесели.