Какво ще кажете виртуално да се пренесем в прелестната Япония. От екипа на Dama.bg ще ви запознаем с малко интересни факти за тази красива държава и културата й.


1.
Японските самураи са били доста разкрепостени по въпроса с хомосексуалността.

2. В края на ерата на самураите през 1870 г. е имало около два милиона самураи. ( 5% от населението на Япония)

3. Група от нинджи никога не би нападнала вкупом своята жертва, биели са се един по един, като това за тях е било въпрос на чест.

4. Нинджите всъщност са си прикрепяли фалшиви отпечатъци за обувките, за да оставят впечатление за малки деца или по-възрастни хора.

5. Токио е най-големият метрополитен район в света с население от 35 милиона хора.


- национална градина в Токио

6. На 5 май 2011 година японска телевизия заснема едно от най-удивителните човешки „постижения“ на всички времена, след като цели 21 човека от танцовото училище “Caless” са се побрали в един Мини Купър.

7. Най-голямото вдигане на тост в света се е състояло на стадиона “Jingu” в Токио на 26 юни 2010 г., когато 27 126 хора вдигат своите чаши и извикват думата „канпай” ( 乾杯 – наздраве)

8. Най-скъпият ресторант в света се казва „Арагава“ и също се намира в Токио. Един телешки стек например струва най-малко 35 000 йени (или 327 долара) на порция.

9. По традиция няколко стила на кимоното се носят едновременно, като обикновено се обличат между 12 и 16 пласта.

10. През периода „Хейан“ (794-1185 година) жените в Япония са носели по 25 пласта кимона, което е правело движението им почти невъзможно.

11. Суровото конско месо е популярно предястие в Япония.

12. Япония понася около 1500 земетресения всяка година.

13. В Япония има повече домашни любимци, отколкото деца.