Не сме сигурни какъв му е проблемът на Тръмп, та Америка очевидно си е велика... само вижте какви рекорди се държат от американци.

1. Най-големият брой хора върху една дъска за сърф

През 2015 г. 66 ентусиасти се качват на най-голямата дъска за сърф в света и разбиват предишния рекорд.

2. Най-голямата топка от ластици

Джоел Уол от Флорида притежава топка от ластици с тегло 3720 кг! Топката е създадена през 2008 г.

3. Най-голямата пица в света

Италианците може и да са дали пицата на света, но пък американците държат рекорда за най-голямата пица, създавана някога. Нужни са били стотици доброволци, които да разнесат доматения сос и сиренето върху пицата. Тя е дълга 2,13 километра и е създадена през тази година – на 10 юни в Калифорния. Тези любители на пицата подобряват миналия рекорд, поставен в Неапол, Италия, с 182 метра.

4. Най-много хора, които туъркват на едно място

Естествено, че американците ще държат такъв рекорд. Това „невероятно“ танцувално движение е тяхна мания през последните няколко години. През 2013 г. рапърът Биг Фрийдиа помоли публиката да туърква, за да счупи рекорда на Гинес. Следващата година същия рапър подобри рекорда.

5. Най-дългите нокти в света

Крис Уолтън показва ноктите си, които са дълги 6,02 метра.

6. Най-голямата колекция от маратонки

Рекордът се държи от Джордан Гелър, който притежава 2500 чифта маратонки! Домът му е истински храм за този вид обувки.

7. Най-много хора, които едновременно отварят чадърите си

Да, наистина има такъв рекорд. Рекордът е счупен на 14 юни 2016 г. по време на бейзболен мач.

8. Най-много хора със сомбреро

Още един рекорд, поставен по време на бейзболен мач.

9. Най-скъпият десерт в света

През 2007 г. е създадена най-скъпата мелба в света, която струвала 1000 долара! Трябвало е да бъде поръчана два дни по-рано, за да се доставят всички необходими съставки за нейната подготовка. Ако трябва да бъдем честни, самият десерт не струва 1000 долара, защото с него получавате и кристална чаша на стойност 300 долара. Самата мелба е направен от ванилов сладолед от Таити, подправен с ванилия от Мадагаскар и съчетан с 23-каратово ядивно злато. В мелбата имало и плодове от Париж, които с месеци престояват в специален сироп и струват 200 долара килограма. Отгоре мелбата е залята с най-скъпия шоколад и е поръсена с най-редкия венецуелски шоколад в света.

Всичко звучи ужасно екстравагантно, нали? И 1000 долара за сладолед! Истинска лудост, нали? А сега е време да ви кажем, че всъщност най-скъпият сладолед в света не е 1000 долара. Всъщност рекордът е подобрен още същата година и най-скъпият десерт в света до този момент струва 25 000 долара! В него има злато, трюфели и много скъп шоколад. Сервира се, разбира се, със златна лъжичка и чаша, по която има диаманти.

10. Най-голямата маргарита в света

Рекордът е поставен през 2011 г. и коктейлът е бил 32 176 литра. Наздраве!

11. Най-голямата пинята

Американците обичат да взимат предмети и традиции от чуждите култури и да поставят свои рекорди. През 2011 г. е създадена най-голямата пинята в света, която е била цели 14 метра и е специално направена за рождения ден на едни от най-известните бонбонки в света. 

12. Най-голямата топка от пуканки.

Тя е тежала цели 1553 килограма! А обиколката й е била 7 метра.

13. Най-много хора, които правят подскоци

Бившата първа дама на САЩ – Мишел Обама, също се включи в инициативата на „Нешънъл Джиографик Кидс“ през 2011 г. Тогава 300 265 души на 1050 различни локации участваха в съвместните подскоци.