Поставянето на диагнозата Синдром на Даун, още преди детето да се е родило, може да бъде страшна перспектива за бъдещите родители.

По случай 21 март - Международен ден на хората със Синдром на Даун, екипът на Dama.bg ще ви покаже едно затрогващо и вълнуващо видео на надеждата, любовта и грижата. 

Всеки родител е поставен на изпитание, когато научи, че детето му има Синдром на Даун. Една майка, която очаква да роди своето дете с тази диагноза, получи най-милия и вдъхновяващ подарък - посланието на 15 души със Синдрома на Даун. Отговорите на въпросите й: "Какъв живот ще има моето дете?" показват, че всичко е възможно.

За трета поредна година националното сдружение на Италия за хората със Синдром на Даун пуска рекламно видео, чиято цел е да увеличи осведомеността на хората, да насърчи културата на многообразието и интеграцията на различните в обществото, особено в училище и на работното място.

Сред посланията от видеото са:
• Не се страхувай...
• Детето ти ще бъде в състояние да те прегърне...
• То ще бъде в състояние да се научи да пише...
• То ще бъде в състояние да помогне на баща си да ремонтира велосипеда му...

Всички тези послания звучат толкова простичко и толкова истинско. Децата със Синдром на Даун са деца, като всички останали, но изискват повече внимание и грижи. Те обаче заслужават да бъдат приети от обществото, защото са част от него.