1. Мъжете разбират, че са влюбени след 3-тата среща, а жените чак след 14-тата.

2. Повечето хора се разделят след 3-5 месеца след запознанството.

3. Жените, които публикуват свои снимки на сайтове за запознанства, получават два пъти повече съобщения от мъжете.

4. Около 33% от тези, които се запознават в интернет, създават връзка, 33% не го правят, а 33% се отказват от тази идея.

5. Проучванията показват, че два пъти по-успешни са запознанствата чрез семейства и приятели, отколкото ако отидете в близкия бар.

6. Съгласно проучванията на известен сайт за запознанства 43% от анкетираните считат, че най-важно за първата среща е свежият дъх, за 17%
има значение стилното облекло, за 15% - приятния аромат или парфюм, 14% - добрия външен вид на кожата, а за 10% - красивата коса.


7. Около 40% от мъжете се чувстват неуверени на първа среща.

8. Проучванията показват, че училище, университет, кафене или мол са най- добрите места за флирт, защото хората са по-отворени за среща с други хора. Най-неудачните са театър и ресторант.

9. Проучванията твърдят, че стойката на мъжа има значение за 80% от жените на първа среща.

10. Повтаряйки жестовете на събеседника, вие неволно издавате своя интерес към него.

11. Когато мъжът се опитва да се сближи с жена, тя обръща 55% внимание на неговата външност и езика на тялото, 38% на маниерите на говорене и 7% на това, което всъщност той казва.

12. Красивите жени получават повече погледи и намигвания, но към тях пристъпват по-малко мъже, защото се чувстват неуверени с такива жени.

13. Мъжът рядко ще заговори две жени, защото едната ще се чувства неловко.

14. Жената ще увеличи своя шанс, ако не е със скръстени ръце и отвръща на погледите с усмивка.

15. Изследванията показват, че щастието е заразно и за потенциалния партньор е трудно да си тръгне от щастливия човек. Негативизмът е най-отблъскващата черта.