Вземи това, което искаш, момиче.

Един цитат от Лоръл Тачър Улрих гласи: "Жените, които се държат добре, рядко правят история." Можем да го видим често в социалните медии и на картички с жени от 1920-те години.

Но за нас това е повече от насърчаване да отидем на женско пътуване и да сме диви - този празник е за жените, които избират да бъдат определени от техните смелост и решения да се стремят към живота, който искат да живеят, вместо да бъдат ограничени от "целесъобразност". Тези смели дами веднага зареждат стаята с магнетична енергия.

Именно те вдъхновяват онези, които отдавна са зажаднели за доказателство, че и те ще се правят, ако се доверят на страстите и независимостта си. Може би познаваш такива жени и те са променили живота ти (и са ти помогнали да извадиш на показ вътрешната „лоша“ дама в теб).

Ето и 15 неща, които алфа жената прави различно:

1. Обичат живота си

Независимо дали са необвързани, във връзка или в сложна „сива зона“, те се ангажират да създават и да живеят живота, който обичат. Макар че първоначално не могат да се чувстват комфортно на 100%, се принуждават да запишат онзи курс, да резервират онзи билет, да влязат в изискания ресторант и да разберат, че животът няма да ги чака, ако изберат да чакат някого, с когото да преживеят това.

2. Правят собствени ходове

Независимо дали става дума за това да поздравят непознат, да потърсят обява за апартамента, който искат или да попита шефа си за повече отговорности, смелите жени предпочитат да рискуват да чуят "не", отколкото да седят отстрани и да се надяват някой друг да им донесе възможността, която те желаят.

3. Приемат тялото си

Много малко хора се чувстват напълно щастливи с външния си вид и живот. Но безстрашните алфа жени приемат факта, че винаги ще има някой по-млад, по-умен и по-слаб от тях и не се притесняват, защото не в това е смисълът. Тези жени знаят, че не се определят от нито един атрибут (и със сигурност не от нещо толкова малко, колкото няколко несъвършенства на дупето им.) Знаят, че те са цял „пакет“ и че, ако той е толкова страхотен, за него трябва да се говори с уважение.

4. Не се нуждаят от приятел, но са отворени за партньор

В един свят, за който да си обвързан е като болест, която трябва да бъде лекувана, е освежаващо да срещнеш жена, която не само се чувства добре да е сама, но не желае да прави компромис с времето, което прекарва с приятелите си, отделя на кариерата си или се наслаждава на хобитата си. Безстрашните жени не търсят спасител, благодетел или играчка. Всъщност те дори не търсят. Смелите дами обаче са развълнувани, когато срещнат човек, който ги разбира, приема, уважава себе си и тях и гледат в една и съща посока.

5. Не губят време в желания

Всички сме имали ситуации, които бихме искали нещата да се бяха развили по различен начин, но една смела жена знае, че единственото нещо, което миналото може да направи за нея, е да я научи как да се справи по-добре.

6. Изискват от хората

Те не са от типа жени, които ще седят мълчаливо пред някого, който се чувства наранен, а след това ще плачат с него с коктейл в ръка. Напротив, ще наложат граница и ще продължат напред.

7. Знаят кога да си тръгнат

Те знаят, че понякога да се върнеш назад е опит да накараш нещо да работи - приятелство, връзка, неуспешно решение - обикновено това означава, че инвестират време и енергия в нещо, което не предлага голяма възвръщаемост.

8. Очакват разговор лице в лице

Остроумните съобщения могат да са страхотна „игра“ между срещите, но да прекарат ден след ден в писане с човек, който никога не са срещали? Безстрашните жени не търсят приятели, с които да си пишат. Вместо да отделят часове да отговарят на емотикони, тези дами насърчават контакта лице в лице, защото знаят, че един сериозен мъж ще иска да види истинската им усмивка в реално време.

9. Дават реален шанс на някого да се срещнат

Запознанствата в социалните мрежи може и да са прераснали в реални връзки, но тези дами знаят, че истинската стойност е да имаш контакт в реалния сят. Те се наслаждават на клубовете с приятелките си, но не се страхуват да попаднат в спортен бар, събитие, за което са разбрали от мрежата, откриване на музеи, галерии или дори пътуване с внимателно подбран списък хора.

10. Не претендират, че са в епизод на "The Bachelor"

Да се състезават за вниманието и обичта на един мъж? Шегуваш се, нали?

11. Не мислят, че са Кардашиян

Те се стремят да бъдат звезда в реалността, а не реалити звезда.

12. Виждат себе си като инвестиция

Гордеят се със себе си. С работата си, работната етика, репутацията на своите приятелства, маникюра и ръкостискането - това са жени, които инвестират в себе си без извинения.

13. Не играят жертвата

Знаят, че хората могат да направят неща, които да те повалят, но такъв е животът. Това, което няма да направят, е да преживяват отново същия сценарий милион пъти. Знаят, че имат пълен контрол по отношение на това как реагират на ситуацията и когато стане трудно, ще научат урока си, ще запретнат ръкави и ще станат по-силни.

14. Осмеляват се да се борят за това, което искат

Каквото и да е то - работа, момче, осиновяване на дете - тези жени обмислят нещата, правят план и довеждат уникалната си идея за щастие до осъществяване.

15. Никога няма да спрат живота си заради идеята на някой друг за това кои трябва да бъдат

Вместо това, ще се качат на мястото на шофьора, ще пуснат любимата си песен и ще поемат в посоката на своите мечти.