Бременността е един от най-красивите (и предизвикателни) моменти в живота на жената. Най-хубавият момент за всяка бъдеща майка, в който тя за първи път ще държи малкия ангел в ръцете си - онова прекрасно същество, което ще продължи да обича през целия си живот - тепърва предстои.

Но докато дългоочакваният миг настъпи, можете да се наслаждавате на редица удивителни неща. Колкото и невероятно да ви се струва сега, докато четете тези редове, времето ще отлети като един миг, така че се насладете на всяка секунда от предстоящите 9 месеца пълноценно. А днес ще ви срещнем с 15 прекрасни неща, съпътстващи бременността.

1. Малка тайна за двамата

Повечето двойки изчакват поне 3 месеца, преди да споделят добрата новина със семействата, приятели и останалия свят. Дотогава вълнуващата тайна, че един нов живот предстои да се появи на Земята е само между вас двамата с партньори ви. А това сладко очакване прави всяка малка промяна в живота ви още по-вълнуваща.

2. Вие ставате център на вниманието

Няма по-вълнуващ момент за семейството ви от този, в който за първи път научават, че скоро едно малко човече ще се появи на бял свят. А вие ще сте причината за усмивката на толкова много щастливи и развълнувани лица, които ще са готови да угодят на всяка ваша прищявка. Все пак, бременността не е никак лек период, но добрата новина е, че няма да ви се наложи да минете през него сама. Всички край вас ще полагат неимоверно старание да се чувствате добре през цялото време.

3. Предстои ви да бъдете Дядо Коледа за един ден

Вие ще сте човекът, който в дългоочаквания миг ще поднесе най-ценния подарък на родителите си. Независимо кое време на годината е - вие ще сбъднете мечтата на своите родители да станат баба и дядо, и ще дадете на един наистина специален мъж най-важната титла в живота му - тази да бъде баща.

Тази година от вас зависи кога ще настъпи Коледа, която ще поднесе най-чакания и вълшебен подарък за всички близки на сърцето ви хора.

4. Можете да се сбогувате с “онова време от месеца”

В следващите девет месеца можете да си починете от подуването, спазмите, раздразнението и досадните пъпки, които са неизменна част от онзи неприятен период от месеца, който съпътства живота на всяка жена.

5. Физическата работа не е ваша грижа

Истината е, че малко натоварване не само няма да навреди на вас или мъничето, което очакването, но и може да е изключително полезно за бъдещите майки. Не се отказвайте от любимия си спорт, но го практикувайте с мярка, почивайте си след всяка тренировка и не забравяйте да пиете много вода.

Отвъд любимото ви занимание и тонизиращото раздвижване, обаче, не е нужно да правите абсолютно нищо друго. Забравете за вдигането на тежко и носенето на торбите от пазар… Всъщност, сега е моментът да възложите всички досадни задължения на някой друг. Ако използвате в своя полза десетките суеверия, които имат цял списък с неща, които една бъдеща родилка НЕ е редно да захваща - като простиране и шиене, например, ще е по-лесно. Сега е моментът да се измъкнете безнаказано от вдигането на легена с пране, обиколката на апартамента с прахосмукачката и дори от миенето на чинии.

6. Можете да си похапвате от всичко на воля

Като стана дума за чинии - няма по-благодатен момент за дамите гастрономи от бременността. Вярно е, че може да ви се наложи да отговаряте на изключително странните вкусови прищeвки, провокирани от предпочитанията на мъничето, което расте в корема ви, но никой няма да може да откаже да ги приготви за вас.

Патица по пекински, кралски скариди, ребърца със сладко-кисел сос, плодова салата, залята с домашно приготвен солен карамел… Достатъчно е да го назовeте и ви гарантираме, че всички край вас ще се втурнат да го приготвят - независимо кое време от денонощието е. Не е редно в този период да се лишавате от нещо, нали?!

7. Поискай и ще ти се даде

Искате да отправите екстравагантно и нелепо предложение към някого? Няма по-подходящ момент от сега! Вашите желания са закон и абсолютен приоритет за всички около вас. Не само семейството, но и приятелите ви ще са склонни да изпълнят всяка ваша прищявка, за да са сигурни, че бъдещата майка се чувства повече от добре.

Та кой би отказал да изпълни молбата на бременна жена?!

Anastasiia Chepinska on Unsplash

8. Абонирана си за най-доброто място

Независимо дали става дума за автобус, влак или нещо друго, абсолютно винаги ще има кой да ви предложи неговото място, за да се чувствате максимално удобно. В момента, в който коремчето ви започне да изпъква, едно е сигурно - винаги ще сте абонирана за най-доброто място, където (и с каквото) и да отидете.

9. Почивка всеки ден

Сега е моментът да се отдадете на заслужена почивка, все пак ви предстои да дарите нов живот, така че всяка ваша дрямка и блажено излежаване до обяд не само не са признак на мързел, но и се насърчават от всички - дори от личния ви лекар. Възползвайте се от този бонус на бременността максимално, защото щом мъничето се появи на бял свят, сънят ще е едно от нещата, които искрено ще ви липсват.

10. Всеки ден е ден за масаж

Още едно преимущество за бъдещите майки е, че могат да се глезят с масажи по всяко време. Единственото правило е да не лягате по корем и масажистът ви да бъде наистина внимателен.

Няма защо да се чувствате гузна, че се глезите със СПА процедури и релаксиращи разтривки повече от преди.

Още един бонус е, че партньорът ви ще е повече от склонен да ви подарява масаж всяка вечер.

11. Няма нужда да криете извивките си

В следващите месеци няма да се налага да криете коремчето си за снимки или да носите оформящо бельо с онази секси рокля в гардероба ви. Време е да покажете корема си и новите извивки пред света в пълния им блясък!

12. Дрехите в гардероба ви ще са по-удобни от преди

Освен, че бременността е перфектният момент за обиколка по магазини, за да се сдобиете с нови дрехи, които да са свободни и изключително удобни - ви предстоят едни 9 месеца на пълен комфорт. Онези дълги летни рокли с бохемски привкус и свободните туники ще са новите ви любими тоалети, а всички токчета и неудобни обувки остават в миналото. Не е нужно да спазвате модните тенденции, уверяваме ви, че коремчето ви ще изглежда добре във всичко.

13. Пазаруването е вълнуващо за всички

Да, моментът, в който не само вие, но и половинката ви ще се вълнува от пазаруване на дрехи най-накрая настъпи. Невъзможно е да се устои на всички очарователни бебешки дрешки, които ви предстои да изберете, преди мъничето да се появи на света.

14. Сетивата ви ще са по-изострени

Това може и да не е точно бонус, когато стане дума за неприятни миризми или аромати и вкусове, които с изненада откривате, че вече ненавиждате, но всяко нещо, което ви носи наслада ще бъде истински празник за сетивата ви.

А освен за храната и напитките, това важи с пълна сила и за случващото се под завивките. Сексът не само не е изключен от менюто, но и се насърчава в последния триместър от бременността, а нищо чудно и апетитът ви за ласки да е неимоверно по-силен от преди.

15. Бременните жени винаги са красиви

Вероятно не веднъж сте чували, че когато е бременна, жената сияе. И това е факт, който се дължи на хормоните в тялото ви. Но да оставим биологията настрана. Лицето ви наистина ще сияе без никаква усилия, а косата ви ще е по-гъста, здрава и блестяща. Звучи чудесно, нали?

Все пак, не забравяйте да използвате слънцезащита дори през зимата, и да се грижите за кожата на тялото си, за да избегнете появата на стрии. Бабините деветини относно всички суеверия, съпътстващи 9-те месеца, изпълнени с трепетно очакване - може и да са остарели и напълно опровергани като неверни от науката, но домашно приготвен крем от мас и невен доказано върши чудеса по време (и след) бременността.

John Looy on Unsplash