Когато хората мислят за Дубай, си представят просто град в Обединените арабски емирства, който е асоцииран с модерна архитектура, небостъргачи, луксозни магазини и шумен нощен живот. Освен това там е топло целогодишно, благодарение на топлия пустинен климат.

Мнозина мечтаят да посетят Дубай, защото всичко за него звучи толкова впечатляващо и красиво. Но какъв е животът за хората, които живеят там?

Ще ви запознаем с някои интересни факти за бременните дами и майките, които живеят там, родени са в емирството или са женени за местен. Те трябва да следват стриктни правила, които не се срещат в другите страни от модерния свят – четете нататък!

15. Раждането трябва да се случи поне 9 месеца след брака

Неомъжените бременни дами може да се наложи родят детето си в затвора – същото важи и за майки, които раждат преди да са изминали девет месеца от сключването на брак. Изключение са случаите, в които бебето се ражда преждевременно.

Доказателствата, че родителите са правили секс преди да сключат брак, е огромен проблем. Вероятно не са изключение спонтанните сватби в мига, в който жената разбира, че е бременна, тъй като ако сватбата е през февруари, а детето трябва да се роди през юли, това би било огромен проблем в Дубай.

14. Проблем е да си бременна и неомъжена

Ако сте неомъжена и бременна в Дубай, ще си навлечете много проблеми. Тези дами нарушават закона и могат да свършат в проблема. Сексът преди брака е нелегален и дамата ще бъде принудена да роди в затвора и да бъде депортирана след това, ако не е местна.

И все пак има възможност да бъдете необвързана, разведена или овдовяла майка в Дубай, при определени обстоятелства. Не е нелегално да си неомъжена, стига раждането да се случи в друга държава.

13. Омъжена, но бременна от друг, не е проблем

Вече ни стана известно, че е незаконно да си необвързана и бременна, но ако бащата на детето ти не е твоят съпруг, но все пак имаш брак, това не е никакъв проблем. Единствените пъти, в които полицията се намесва, е ако партньорът повдигне обвинения срещу съпругата си.

Но ако той не знае или няма проблем със ситуацията, това не е нелегално по никакъв начин – държавата просто автоматично приема, че съпругът е баща на детето, без да задава въпроси.

12. Частните болници са като луксозни хотели

Ето нещо хубаво за легално бременните в Дубай – частните болници могат да се сравняват с луксозните хотели! В тях дори има водни фонтани и палми, а във всяка стая се намира плазмен телевизор, мини хладилник, легло за съпруга и богато меню с храни.

11. Гинеколозите най-често са жени

Ако сте бременни в Дубай, най-вероятно гинекологът ви ще бъде жена. Известен факт е, че в Обединените арабски емирства се изповядва ислям и заради тази култура, жените се чувстват по-комфортно да бъдат преглеждани от други дами.

10. Дулите са популярни

В Дубай много от бременните дами имат дула на разположение. Услугите им са използвани по-често от жени, които са далеч от семействата и приятелите си и се нуждаят от физическа и емоционална подкрепа. Дулата е до тях, за да им помага по всеки възможен начин в този чувствителен етап от живота им.

9. Склонност към изгаряне

Бременните жени са по-склонни на слънчеви изгаряния, а в Дубай горещият период е между 10 сутринта и 5 следобед. Именно затова се препоръчва дамите, които очакват дете, да не излизат. UV индексът е изключително висок в този период и това може да бъде опасно.

8. Новородените остават при майките си

Бебетата е желателно да стоят в една стая с майките, за да се свържат по-бързо. Частните болници дори позволяват на съпрузите да присъстват по време на раждането. Тази тенденция започва да се наблюдава все по-често и по останалите краища на света

7. Не се окуражава купуването на сладолед

На бременните им се похапва всичко, но в Дубай не е желателно да си купуват сладолед от улични магазинчета, тъй като се смята, че той не е правен от чиста вода и това може да навреди на бебето. Повечето жени си правят сладолед сами, замразявайки плодови сокове във фризера.

6. Бебетата се нуждаят от акт за раждане на арабски

Майките, които раждат в Дубай, трябва да знаят, че детето им автоматично ще получи акт за раждане на арабски. Ако искат да бъде на друг език, трябва да заплатят допълнително и да попълнят редица документи, които не са необходими в други държави.

5. Кърмещите майки никога не са сами

Ако сте бременна в Дубай, вероятно знаете, че кърменето е поощрявано навсякъде. Има много групи за подкрепа и кърмещите майки никога не са сами – моловете са оборудвани със стаи за кърмене и отношението към това е изключително положително. Останалите държави трябва да вземат пример!

4. Медицинската застраховка е задължителна

Ако сте бременна в Дубай, задължително трябва да имате медицинска застраховка! В противен случай раждането ще ви струва около 30 000 дирхама или 13 000 лева. Желателно е да си направите застраховка преди забременяването, но не е проблем да го направите и след като сте научили, че имате дете – важното е да не отлагате, тъй като в Дубай бременните са задължени да посещават лекаря си по-често от обичайното.

3. Бебетата, родени в Дубай, може да нямат арабска националност

Бебетата, родени в Дубай, не са граждани на Обединените арабски емирства, ако бащата не е местен. По подразбиране децата приемат националността на бащата, а дали ще придобият и тази на майката, зависи от законите в страната, от която е тя.

2. Очаквайте много прегледи

Да бъдеш бременна в Дубай означава да си подложена на отлични грижи и това е страхотно, стига разбира се да имаш застраховка. Дамите, които очакват дете, трябва да посещават лекаря си на всеки две седмици, дори и да няма никакви усложнения. Задължително е да се подложат и на редица тестове, дори и да нямат симптоми за дадени заболявания.

1. Има дълги списъци с чакащи при лекарите

Нещото, което бременните в Дубай трябва да знаят, е, че добрите лекари имат дълги списъци с чакащи и е трудно да се запише час при тях. Ако искате да се радвате на отлични грижи, трябва да си намерите лекар предварително и често се случва жените да започнат да следят бременността си при един лекар, който не е бил избран от тях, а в по-късните месеци да бъдат поети от този, когото са искали да ги наблюдава от самото начало.