Повечето майки нямат търпение да разберат пола на бебчето си и затова прибягват до стари суеверия, защото от хилядолетия се вярва, че тялото ни се опитва да ни подскаже какъв пол е бебето, което носим.

Днес ще ви представим няколко такива суеверия и симптоми, по които можете да погадаете. Ако трябва да сме напълно коректни – най-добре изчакайте лекарят ви да ви каже какъв пол е детето, въпреки че и той може да сгреши. Дотогава може да се позабавлявате с тези твърдения или пък ако вече знаете пола на бебето – да проверите дали са верни.

1. Широк нос: Момче

Бременността повлиява на размера и формата на доста телесни части – от наедрелите гърди, през подутите пръсти, та чак до разширения нос. Да, някои жени забелязват, че носът им е станал по-широк. Звучи доста странно, а още по-странното е, че се свързва с очакването на мъжка рожба.

2. Сутрешно гадене: Момиче

Твърди се, че майките на момичета по-често страдат от сутрешно гадене. Няма научни доказателства, които обясняват това вярване.

3. Акне: Момиче

Според народните поверия момичетата „крадат“ от красотата на майките си, така че ако изведнъж сте си припомнили тийнейджърските години, когато ви мъчеше акне, то сигурно очаквате момиченце.

4. По-бързо пулс: Момиче

Всички майки обичат звука на мъничкото туптящо сърце и първият път, когато го чуем, е много специален за нас – точно тогава осъзнаваме, че в нас расте съвсем истинско малко човече. Интересното е, че този приятен звук ни носи не само радост, но и информация за пола на детето ни. Смята се, че пулсът на момиченцата е по-бърз – около 140 удара в минута. Много майки няма да се съгласят, но други твърдят, че щом са чули сърдечния ритъм на детето си, веднага са разбрали от какъв пол е.

5. Урината е по-тъмна: Момче

Урината може да разкрие много за здравословното ни състояние, но според някои може да ни подскаже и пола на бебето ни. По-тъмната урина се свързва с момчетата, но според нас просто е признак, че трябва да пиете повече вода...

6. Мазна кожа: Момиче

Кожата ни също се променя по време на бременността заради промените в нивата на хормоните, но някои смятат, че мазната кожа подсказва, че ще имате момиченце.

7. Студени крака: Момче

Нямаме представа защо хората са започнали да вярват в подобно нещо, но студените крака са признак, че ще имате момче. Ами ако сме си студенокръвни по природа?

8. Раздразнителност: Момиче

Може би така тялото ни подготвя за периода, когато дъщеря ни ще бъде тийнейджърка и ще прави всякакви глупости? Раздразнителността и резките промени на настроението се свързват с появата на момиченце и са любими на татковците. Добре де, за второто излъгахме.

9. Сухи ръце: Момче

Момиченцата омазняват кожата на мама, а момченцата явно я изсушават.

10. Високо разположен корем: Момиче

Формата и разположението на коремчето ни е любимата тема на бабите около нас, които обожават да гадаят по този начин. Обикновено високо разположеното коремче показва, че ще имаш момиче, а ниско разположеното – момче. Макар че ние сме чували и обратното поверие – явно бабите не могат да постигнат съгласие.

11. Суха и тънка коса: Момиче

Още един начин, по който момиченцата „крадат“ от красотата на майките си.

12. Лъскава коса: Момче

Явно момченцата не се интересуват от красотата на майките си, защото ни даряват с лъскава и здрава коса.

13. По-голяма лява гърда: Момче

Няма две еднакви гърди, особено пък когато са намесени хормонални промени. И все пак старите поколения са решили да придадат още една функция на гърдите – предсказване на бъдещето! Ако усещаш лявата си гърда по-налята и тя е нараснала повече по време на бременността – очакваш момче. Ако дясната е по-тежка – момиче.

Приятно предсказване, но ако похарчиш цяло състояние за розови дрешки заради тези суеверия, а после ти се роди момче – ние не носим отговорност!