Някои звезди са чудесни родители за пример, а други следват странни правила, които просто ни оставят без думи...

Бионсе и Ким Кардашиян водят децата си на всяко събитие, насърчават ги да водят активен социален живот (включително и в социалните мрежи) и дори им помагат да развият собствени модни марки. Други звездни майки и татковци се опитват да предпазят децата си от таблоидите, ограничават достъпа им до социалните мрежи и ги насърчават да имат съвсем обикновено детство.

Много известни родители са обвинявани, че следват твърде строги и дори нелепи правила. Днес ще ви представим някои методите за възпитание на известните личности. С кои определено не сте съгласни и кои ви звучат съвсем разумно?

За безопасността

Започваме с три нелепи правила от семейство Кардашиян, които просто не спират да ни учудват.

  • 20-годишната Кайли Дженър стана майка миналата година и нейната дъщеричка Сторми е твърде малка, за да следва правилата на майка си, затова Кайли е измислила строги правила за тези, които посещават бебето. Риалити звездата настоява всички да носят медицински маски около дъщеря ѝ, за да я предпазят от микроби и зарази. Това правило се отнася за всички членове на семейството, включително и за самите родители на бебето...
  • Друга дама от същото семейство – Кортни Кардашиян, много държи децата ѝ да се хранят здравословно и да водят здравословен начин на живот. Затова тя никога не използва микровълновата фурна за затоплянето на храната. Кортни вярва, че при затоплянето в микровълновата пластмасата отделя токсини в храната... Което може да бъде избегнато, ако... храната се постави в порцеланови чинии? Явно Кортни не се е сетила, че може просто да не топли храната в пластмаса. Освен това звездата казва, че не използва микровълновата, защото тя унищожава полезните вещества в храната, но едно проучване на Харвард доказва, че няма такова нещо.
  • Другото правило на Кортни Кардашиян е, че децата ѝ не бива да спят на памучни чаршафи и калъфки, те трябва задължително да спят на копринени калъфки. Причината е, че памучните калъфки са по-твърди и могат да доведат до появата на бръчки.

За храненето

    • Продължаваме със страните правила на Кортни Кардашиян. Наскоро тя реши да наложи строга диета на децата си, в която да няма глутен или млечни продукти.

    • Джулия Робъртс също държи децата ѝ да се хранят здравословно. Тя казва, че дава лакомства на трите си деца само на специални поводи. По този начин децата ѝ не развиват вредния навик да искат сладкиши след всяко хранене, а когато все пак ги получат, ги оценяват много повече.

  • Въпреки че в интернет ще намерите какви ли не слухове за строгите диети на Гуинет Полтроу, тя отрича да има специални правила за децата си. Единственото ѝ основно правило е децата да не ядат бърза и вредна храна. Тя казва, че всяка вечер готви за децата си и държи те да ядат органична храна.

За сладки сънища

  • Сестрите Ким и Кортни Кардашиян са много строги, когато става дума за съня на децата им. И двете държат децата да си лягат по едно и също време всяка вечер. Кортни всяка вечер чете три различни книжки – по една за всяко от децата ѝ.
  • Освен това децата не могат да използват телефоните си в леглото. Затова пък могат да се забавляват, гледайки звездите, които се прожектират на тавана на стаята. Кортни стои при децата си, докато заспят, и после им пуска песнички, които звучат през цялата нощ.

За избора на дрехи

  • Когато се появяват на публично място с родителите си, децата на звездите винаги предизвикват интереса на папараците. Затова дрехите им са добре подбрани. Например Ким Кардашиян и Кание Уест винаги извеждат дъщеря си Норт в най-новите дрешки от детската им модна линия. Все пак трябва да използват всеки удобен момент за реклама, нали?

  • Въпреки че често ги обличат в маркови дрехи, децата в семейство Кардашиян износват и старите дрехи на братята и сестрите си. Кортни например често облича дъщеря си Пенелъпи в костюмите на по-голямото ѝ братче Мейсън.
  • Освен това децата в семейството често носят еднакви или подобни тоалети. Същото е било и когато Ким и Кортни са били малки и са носили еднакви рокли.

  • Разбира се, има много майки, които избират тоалета на детето си така, че да подхожда на техния собствен. Бионсе и Блу Айви много често могат да бъдат забелязани с подхождащи си тоалети.

Без електронни устройства

  • Ако се чудите как да ограничите времето, което децата ви прекарват на компютъра, трябва да действате, докато са малки, и междувременно може да се поучите от Дженифър Лопес. В нейното семейство децата нямат право да използват електронни устройства през седмицата, но ако са били послушни, в неделя могат да играят колкото си искат, докато майка им си почива. Дженифър казва, че схемата работи безотказно.
  • Разбира се, стои въпросът и за неподходящото съдържание, което децата могат да видят онлайн. Затова Брад Пит и Анджелина Джоли наеха специален екип, който да следи какво правят 6-те им деца онлайн.

  • Меган Фокс пък е забранила достъпа до социални мрежи на децата си. Тя смята, че те вредят на детската психика, защото единственото, което интересува децата в социалните мрежи, е колко лайкове и последователи ще съберат. Звездата на три деца е сигурна, че това може да окаже влияние върху самочувствието на децата ѝ.

Известността

  • Марая Кери е известна с това, че документира всяка стъпка на децата си. Нейните деца са винаги готови да позират за снимка и често се появяват на събития с майка си. Когато певицата получи своя звезда на Алеята на славата, с нея бяха и близнаците ѝ Монро и Марокан. Много хора бяха на мнение, че децата са били гвоздея на събитието, защото са били изключително креативни с позирането пред фотографите, прозявали са се по време на церемонията, запушвали са си ушите и са се опитвали да спят върху краката на майка си.

  • Има много събития, които са неподходящи за деца, но Ким Кардашиян не е на същото мнение. Тя постоянно води децата със себе си и дори отиде на Модната седмица в Ню Йорк с Норт, докато момиченцето беше едва на две годинки. На детето висшата мода очевидно не му хареса, защото се разплака и майка му дълго време не успя да го успокои. Хората около Ким, сред които бяха Бионсе, Джей-Зи, Шон Комбс (Пи Диди) и Анна Уинтър, не бяха очаровани и сигурно са се питали същото нещо, което се питаме и ние – кой води децата си на такива събития? Случилото се беше коментирано на дълго и широко от таблоидите, но Ким все още смята, че няма проблем малките деца да присъстват и на такива събития.

Бавачките

  • За никого не е изненадващо, че звездите често прибягват до помощта на бавачки, но някои отиват доста далеч. Например Бионсе и Джей-Зи имат 6 бавачки, които се грижат за близнаците Руми и Сир. Всяка бавачка работи по 8 часа на ден. Според слуховете Бионсе е написала цял наръчник с инструкции за бавачките – от това как да се грижат за децата до това къде да държат личните си вещи, когато са на смяна.
  • Ким Кардашиян също има доста правила за бавачките си. Например, когато семейството е навън, бавачката трябва да стои на определено разстояние, така че да не я снимат папараците (да не засенчи Ким!), но и да бъде наблизо, когато има някакъв проблем. Сред задълженията на бавачките е и грижата за домашните любимци на семейството. Освен това бавачките и останалия персонал не могат да носят бижута, за да не им ги откраднат и за да не привличат нежелано внимание към себе си.

И все пак има звезди, които не разчитат на бавачки. Майката на две деца - Майъм Биалик няма бавачка. Звездата от сериала „Теория за големия взрив“ казва: „Искам да знам от какво се интересуват децата ми, какви храни харесват и какви – не. Искам да бъда там, ако паднат, ако имат нужда от окуражаване и ако се бият помежду си. Обичам да ги прегръщам, когато плачат, и да виждам радостта им, когато построят нещо от лего. Обичам да слушам как синът ми Фред се опитва да говори. Не искам трети човек да ми разказва за тези неща. За мен няма по-важно призвание от това да бъда майка на тези деца“.