Когато романтична връзка приключи, най-лесно е да обвиниш бившия си „Той не беше достатъчно грижовен“, „Беше прекалено голям егоцентрик“, „Не показваше загриженост към мен“, „Беше грешния...“ и т.н., и т.н. Списъкът може да бъде безкрайно дълъг. Но след третия или четвъртия провал е време да отделиш минута и да се замислиш. Само бившият ти ли е виновен за това положение? Може би истинският проблем си ти. Да, точно ти, която стоиш и очакваш Единственият да дойде на бял кон.

Наистина има смисъл да се замислиш, защо всяка следваща връзка се проваля. Ако имаш нужда от помощ, представяме ти мнението на Нанси Никълс – автор, професионаелн психилог и личностен мотиватор. Нейните две кардинални правила ще ти помогнат да заживееш в приказка.

Ето какво те съветва тя, за да се обърне живота ти на 180 градуса:

1. Не бъди толкова взискателна и осъдителна

Всички имаме списък на 10-те качества, които търси в мъжете. Ако си се вглъбила в него, това само ще те отдалечи от намирането на правилната половинка. Мъжът който търсиш може би е правилният само в мечтите и фантазиите ти.

Бъди отворена към срещите с нови, вълнуващи мъже, от които няма да знаеш предварително какво да очакваш. Докато има някои неща, с които няма как да направиш компромис, има други, които не са толкова важни. Бъди отворена към промяната. Дай си ясна сметка с какво си склонна да се примириш и с какво не.

2. Промени перспективата си

Твоите уажсни преживявания са нищо повече от минало. Остави ги там. Всички хора са различни и не всяка връзка пропада. Ако успееш да промениш представите си за взаимоотношения, които са изградени на базата на лош опит, самата ти ще се промениш. Ще създадеш нови условия за растеж на отношенията и кой знае - може би той ще се окаже единственият!

Е, мила, готова ли си да опиташ? Ще се изумиш от резултата!