Интересното е, че всички нейни прогнози, които са се сбъднали досега и впечатлили световни медии...

Сляпата българска пророчица, за която медиите твърдят, че е предсказала дори инцидента с кулите близнаци на 11 септември 2001 г. и пандемията с Ковид-19, е направила тежки предсказания за 2024 г. 

Баба Ванга почина преди 27 години, през 1996 г. Българската пророчица се превърна в култова фигура сред привържениците на конспиративните теории. Daily Mail й Sky History посветиха няколко материала, насочени към нейните пророчества за предстоящата 2024 г.

Множество мрачни събития, включително терористични атаки в Европа, голяма икономическа криза и биологични атаки, както и покушение срещу Владимир Путин.

Единственото пророчество с лъч надежда, според Sky History, е увеличаването на медицинските открития, които ще бъдат изключително полезни за хората.

Според пророчицата, годината на Зеления дракон в китайския зодиак няма да бъде лесна: Катастрофалните метеорологични явления и природните бедствия няма да заобиколят световното население. Ураганите, торнадата и наводненията ще се увеличат, което ще доведе до масивни разрушения и много изгубени човешки животи.

Прогнозата ѝ за времето е доста екстремна: Най-голямото земетресение ще се случи в района на Тихоокеанския регион и ще има жертви. Всичко това ще бъде свързано с изменението на климата.

Ванга предсказала завземането на планетата от "могъщия дракон" и възможното обединение на трите гиганта - Русия, Индия и Китай. Тя говори и за "червени пари" с числата 100 и 5, но значението на това послание остава неясно за сега.

Пророчицата предупреждава за голяма вероятност от глобален конфликт през 2024 г., а резултатът от него ще бъде най-важното събитие в световната история. Възможно е това да намали значително населението. Според нея следващата година обещава обтегнати отношения между страните и сблъсък на техните интереси.

 

Сбъднатите предсказания

Може би най-внушителното й предсказание е, когато баба Ванга предвижда катастрофата от 11 септември, при която кулите близнаци в САЩ са разрушени от самолети. През 1989 г. тя предупреждава, че "американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманените птици". И добавя: "Вълците ще вият в храсталака и ще блика невинна кръв". Предсказанието се сбъдна, когато заради самолетите загиват близо 3000 души.

Ясновидката предсказва епидемията от Covid-19 през 1966 г. Tвърди се, че тя е предупредила "Короната ще бъде навсякъде над нас".

Нешка Робева е само една от известните личности в България, които често са се срещали с баба Ванга. Тя твърди, че ясновидката е споделила предсказанието с нея преди да умре. По думите ѝ тогава тя "не е осъзнавала" какво означават думите, съобщава Daily Star.

Други предсказания

Има обаче и предсказания от ясновидката, които не са се сбъднали. Тя е предсказала край на естествените раждания през 2023 г., заради промяна на земната орбита и катастрофални слънчеви бури. Досега те не са се сбъднали.

Сред тези предсказания е и друго - Европа ще "престане да съществува" до 2017 г., тъй като според нея континентът ще се превърне в "пустош, почти напълно лишена от човешки живот".