Има още няколко месеца от 2017-та, но това изобщо не ни пречи да си създадем списък с най-добрите парчета, които сме чули от януари насам. Ето кои са те:

1. “Love,” Lana Del Rey

Ако не харесвате меланхоличните песни на Лана, то тази най-вероятно няма да е сред любимите ви, но, ако сте фен на кралицата на драмата, песента Любов е всичко, за което можете да мечтаете. Тя идва с видео, в което хората пристигат на космоса, а самата Лана е заменила цветните корони с нежни маргаритки, разпръснати в косите ѝ.

 2. “Green Light,” Lorde

Лорди казва, че първият сингъл от албума и Melodrama е за "първото ѝ голямо любовно разочарование ", факт, който е ясен в текстовете като "Тя мисли, че обичаш плажа, ти си такъв проклет лъжец". Вероятно е написала това, след като е приключил периодът на страдание по любимия, защото "Зелената светлина" е почти невъзможно да бъде слушана, без да ви се дотанцува.

 3. “Slip Away,” Perfume Genius

Тази песен казва всичко само с едно изречение

 4. “Pleasure,” Feist

"Pleasure" започва спокойно и бавно, но в крайна сметка се гради върху класическа китара, типично в духа и звука на PJ Harvey.

 5. “Flame,” Tinashe

Вторият албум на Tinashe Joyride може или не може да излезе тази година, но засега тя поне ни благослови с "Flame", драматична, но все пак оптимистична ода за връзките, на които държите, въпреки че знаете, че отдавна са приключили.

 6. “Shether,” Remy Ma

Независимо на чия страна стоите в борбата Ники срещу Реми, няма никакво съмнение, че това почти седем минутно парче е епично по обхват и изпълнение.

7. “No Frauds,” Nicki Minaj feat. Drake and Lil Wayne

Ники чакаше почти две седмици да отговори на "Шетхер", но чакането си заслужаваше. Не само че е измислила свои собствени гарнитури но и включи приятелите си Дрейк и Лил Уейн, за да се увери, че от тази песен ще стане тотален хит.

 8. “Shakedown,” Valerie June

Много от песните на Валери Джун са жалки балади за любовта и загубата, но "Shakedown" е парти - най-блестящото парти, което някога сте посещавали.

9. “Show You the Way,” Thundercat feat. Kenny Loggins and Michael McDonald

Това гениално сътрудничество между Thundercat и рок легендите Кени Логинс и Майкъл Макдоналд е почти прекалено хубаво, за да е истина.

10. “Chained to the Rhythm,” Katy Perry feat. Skip Marley

Песента и видеото са за разсейване с музика, когато всичко е наред, което може да звучи познато, за всеки любител на музиката. Това не е точно протестна песен, но пък е привлекателна.

11. “Selfish,” Future feat. Rihanna

Бъдещето вече има супер успешна 2017, пускайки не един, а два албума през февруари, защото правейки само един албум на всеки две години е за слабите изпълнители.

12. “Shining,” DJ Khaled feat. Beyoncé and Jay Z

Общият албум на Beyoncé и Jay Z е все още митичен, но поне DJ Khaled успя да ги обедини за тази песен, която е точно това, което бихте искали да чуете докато карате джет.

13. “Despacito,” Luis Fonsi feat. Daddy Yankee

На планетата няма никой, който да се чувства хладко за тази песен - или я мразиш, или не можеш да спреш да я слушаш по-малко от шест пъти на ден.

14. “New York,” St. Vincent

Св. Винсент е известна с това, че размива границите на това, което може да направи една китара, но този първи сингъл от новия албум Masseduction е пиано балада, която е смесица от меланхолия и джаз. В перфектен свят тя ще бъде най-голямата поп звезда на планетата.

15. “Praying,” Kesha

След много дълга и много публична съдебна битка с д-р Лука, Кеша се завърна с тази прекрасна балада, за да придобие сила от по-тъмните моменти в живота.

16. “Young Dumb & Broke,” Khalid

От многобройните изключително привлекателни песни на дебютния албум на Халид Американски тийнейджър "Young Dumb & Broke" е най-вероятно да влезе под кожата ви.

17. “Sign of the Times,” Harry Styles

Съвършена

18. “Slow Hands,” Niall Horan

Този секси глас е способен да разтопи и най-коравосърдечната жена и да я накара да се влюби.

19. “Boys,” Charli XCX

Песен, която е перфектно създадена, за да ви накара да се почувствате като заслепени ученици от 9-ти клас, които си предават бележки за сладкия съученик от предния чин.

20. “Bad Liar,” Selena Gomez

Видеоклипът, в който Селена играе куп различни герои, изпъстрени през 70-те години на миналия век е една от най-добрите за годината.

21. “Malibu,” Miley Cyrus

Майли се завърна в родината си с тази прекрасна любовна песен, която почти определено е за Лиъм Хемсуърт.

22. “Cut to the Feeling,” Carly Rae Jepsen

Още един хит от Карли

23. “HUMBLE.,” Kendrick Lamar

Никога няма да чуете фразата "седнете" по същия начин отново.

24. “Wild Thoughts,” DJ Khaled feat. Rihanna and Bryson Tiller

Феновете на Сантана, които обичат да чуват китарата и по-точно Мария Мария ще заобичат тази песен, която включва точно този ритъм.

25. “I’m the One,” DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, and Lil Wayne