Дойде пролетта, а с нея се увеличи и желанието ни да освежим албумите си в социалните мрежи с нови интересни снимки. Трябва ли да се откажем от това удоволствие, защото не сме особено фотогенични? 

С тези трикове на Dama.bg със сигурност ще станете по-фотогенични и ще се почувствате по-уверени преди фотообектива.

1. Ако на повечето си снимки сте със затворени очи, защото имате навика да мигате в най-неподходящия момент, просто затворете очи и ги отворете бавно, преди да щракне камерата.  

2. Ще избегнете двойната брадичка и ще удължите врата, ако издадете лицето си леко напред. Мислите си, че това ще направи челото ви по-голямо, а брадичката – увиснала? Може и да се чувствате неудобно в тази поза, но със сигурност ще излезете добре на снимките. Обещаваме!

3. Уверете се, че гримът ви е перфектен. Когато основата за грим е твърде бледа за вас, ще изглеждате бледи и уморени на снимките. Нанесете основа, която е подходяща за вас, до гърдите. На шията нанесете по-тънък слой.

4. Повече спирала на миглите за по-изразителен поглед. Извийте миглите и нанесете два слоя качествена спирала. Нали искате да привлечете вниманието към красивите си очи? Колкото по-отворен и изразителен е погледът, толкова по-добре ще изглеждате на снимките.

5. Обърнете внимание на старите си снимки. Харесвате ли се, когато се усмихвате по определен начин? Анализирайте това, което ви харесва и се опитайте да го възпроизведете следващия път.

6. Опитайте този стар трик на звездите. Сложете езика зад зъбите си, когато се усмихвате, за да избегнете твърде широката усмивка.

7. Подчертайте веждите. Красивите вежди не само ви придават характер и емоция, но и изглеждат добре пред камера. Може да използвате малко по-тъмен молив за вежди. 

8. Уверете се, че косата ви е блестяща. Използвайте спрей за блясък за спираща дъха коса.

9. Небрежният стил може и да е актуален, но винаги е за предпочитане да бъдете елегантни пред камерата. Изберете тоалет, който ви допълва и акцентира на силните ви страни.

10. Погледнете към фотоапарата точно преди да щракне. По този начин ще избегнете ефекта на червените очи. 

11. Подсушете лицето с кърпичка и разтъркайте леко бузите за румен блясък. Да, това е от старата школа, но още работи!

12. Капките за сухота и зачервявания на очите ще направят погледа по-ярък и жив.

13. Руменината е задължителна! Без малко цвят, лицето ви ще изглежда бледо и уморено. Използвайте средно розов нюанс, с който оформете красиви скули.

14. Наклонете глава леко на една страна.

15. Опитайте любимата поза на звездите. Сложете ръка на бедрото, извийте тяло странично и погледнете в камерата. Това е клише, но ви прави по-слаби!

16. Уверете се, че кожата ви не изглежда мазна и лъщяща. Мекото сияние е хубаво, но лъскавата и мазна кожа ще изглежда още по-лъщяща на снимките.

17. Малко блясък под врата ще направи кожата ви копринена и нежна.

18. Застанете пред бяла стена. Светлият фон ще озари лицето ви по неповторим начин. Използването на бял фон помага на автоматичните настройки на фотоапарата да намерят правилния цветови баланс.

19. Носете ярко червило. Тъмното червило може да минимизира устните и дори да ги състари. Придържайте се към по-ярките цветове.

20. Направете си повече снимки. Колкото повече снимки си правите, толкова повече успешни кадри ще направите.

21. Ако сте по-високи от лицето, което ви снима, седнете.

22. Избягвайте да стоите директно на силна светлина. Меката светлина ще ви помогне да излезете добре на снимките. Застанете до прозорец или място, където има мека светлина.

23. Използвайте аксесоари. Те ще ви помогнат да се отпуснете и ще добавят повече характер на образа ви.

24. За да направите очите си бляскави, погледнете към източника на светлина. Лампата ще ви придаде ласкателен блясък.

25. Помислете си за нещо забавно. Още по-добре е да се пошегувате с фотографа. Фалшивата усмивка не е особено фотогенична.