Дали не сте на път да направите най-голямата грешка в любовния си живот?
Това, което може би не знаете за Свети Валентин, е че доста често се оказва началото на края за много двойки. Ето защо…

Много хора измерват цялостното си щастие и успеха на брака или романтичната си връзка според това дали очакванията им за Свети Валентин са се оправдали. Неоправданите очаквания лесно стават капката, която прелива чашата след цяла година незадоволяваща връзка. Тези нарастващи нива на разочарование могат да доведат до изневери и в крайна сметка да превърнат Свети Валентин за една от водещите причини за раздяла.
Според проучване на бракоразводни документи от два юридически сайта, февруари е месецът с най-много подадени документи за развод. Хората търсещи бракоразводен адвокат се повишават с 40 процента през февруари - а най-големият пик е в деня след Свети Валентин.

Освен това няколко уебсайта за женени хора, които търсят афери, докладват, че в деня след Свети Валентин има най-голям ръст на новите регистрации.
Ако във връзката ви има проблеми, Свети Валентин може да ви напомни за романтичната мечта за любовта, която сте изгубили. И, разбира се, това да мислите за любовта, която нямате, ви кара да се чувствате по-огорчени, тъжни и обидени.

Не можете магически да отмените година на разочарования и нещастие, подарявайки на партньора си картичка, сладкиши, задължителна вечеря или дори букет рози.

Нека си кажем истината.

Може ли картичката да възстанови интимността и страстта?

Могат ли сладкишите да спасят брака без любов?

Може ли букет рози да компенсира изневярата?

Има 3 начина да промените начина, по който мислите за Свети Валентин, преди очакванията ви да разрушат връзката ви завинаги.

1. Създайте си перспектива

Стойността на връзката ви не е обвързана с очаквания и нереалистични романтични желания за един-единствен ден. Не позволявайте начина, по който този ден се развива, да реши съдбата на връзката ви. Вие се намирате на това място във връзката си по много причини и никоя от тях няма нищо общо със Свети Валентин.

2. Съсредоточете се върху това какво ще подарите на партньора си, вместо върху това какво ще получите.

Направете този ден ден на оценка. Покажете, че цените партньора си по начина, който е най-естествен за вас. Ако сте склонни да се освободите от романтизираните очаквания, не можете да се превърнете в заложник на деня.
Може да се чувствате наранени или обидени от това, което партньорът ви е направил или не е направил през изминалата година. В това няма лошо. Все пак може да откриете нещо, което цените в него и да му го покажете.

3. Започнете да работите за нещо по-добро.

Обещайте си да повдигнете стандарта си по отношение на взаимодействията с партньора си. Дори и да мислите, че той е виновен за всяко предизвикателство в отношенията ви, вероятно и вие не сте били сто процента перфектни. Всяка връзка е споделена отговорност.

Днес е денят, в който да започнете да правите промени и да подобрите връзката си. Не задържайте любовта, комплиментите, уважението, вниманието и сексуалната си страст, защото сте разстроени или си мислите, че половинката ви ви е длъжна. И спрете да водите резултат - това е най-лесният начин да забиете в чувството на негодувание.

Победата в играта на любовта се случва чрез това, което давате, а не от изискванията и опитите да контролирате другия човек.

Определено няма да се случи, ако останете обидени от неоправданите очаквания за партньора си и неоправданите очаквания около Свети Валентин.
Тази година можете да използвате Свети Валентин като катализатор, за да станете по-мили и да казвате “Благодаря” и за малките неща. Може да забележите какво партньорът ви прави добре и да го поздравите за това. Може да си спомните нещо удивително или уникално за него и да му кажете как това ви кара да се чувствате.

Може да откриете безброй начини да оценявате патньора си повече - започвайки от сега.

Ще го направите ли?

Това може да бъде началото на широк спектър от подобрения във вашата интимна връзка.