Всяка дама, независимо от възрастта си, иска да бъде красива и желана. Все пак, рано или късно настъпва време (обикновено към 40-те), когато запазването на здравето и красотата изискват отказ от лошите навици. Днес сме подбрали част от тях, на които определено трябва да обърнете внимание:

1. Лягате си с грим

Ако мислите, че този навик е също толкова безобиден както на 20, така и на 40, грешите. Факт е, че на тази възраст козметичните продукти могат да предизвикат дразнене на кожата, да ускорят образуването на бръчки, да запушат порите и да изсушат кожата.

2. Не се грижите за врата и деколтето си

Това е доста често срещана грешка. За съжаление, много жени смятат, че кожата в областта на врата и деколтето не изисква специални грижи. Всъщност, кожата тук е много деликатна и тънка, затова трябва да се грижите за нея, за да запазите красотата и привлекателността си възможно най-дълго. Средствата за грижа за кожата са идеални за зоната на врата и деколтето.

3. Не използвате серум

На 40-годишна възраст тенът става по-тъмен и бръчките започват да се появяват по-често. Затова ви препоръчваме използването на продукти, съдържащи серум, активни лекарствени съставки, антиоксиданти и овлажнители. Нанасяйте тези средства два пъти дневно (сутрин и вечер), преди да приложите обичайния си крем.

4. Не почиствате гъбите си за грим и козметичните четки

Повечето дами не мислят за това, но непочистените козметични принадлежности могат да се превърнат в истински развъдник на бактерии. В резултат на това кожата става повехнала, появяват се пъпки и раздразнения. Този проблем се решава съвсем просто: необходимо е ежеседмично да почиствате козметичните принадлежности с най-обикновен сапун и вода.

Отървете се от тези лоши навици, за да останете млади и красиви. Желаем ви успех!