Месеци наред се обличахме с възможно най-топлите дрехи, докато изведнъж горещината на любимото лято не ни връхлетя като морска вълна. Преди обаче да изкараш всички онези кокетни летни рокли, секси дънкови панталонки и високи сандали, трябва да направиш едно задължително нещо – да се погрижиш и поглезиш за крачетата си, които не са виждали слънчице от миналогодишните последни топли дни. Не знаеш как? Изобщо не се тревожи – ние сме тук, напълно подготвени с най-добрите съвети, които ще ти помогнат да имаш най-безупречните и изкусителни крака, за които всички да ти завиждат това лято:

Отърви се от всичко излишно

Първата и абсолютно задължителна стъпка е подготовката с добра ексфолиация, най-малко веднъж седмично. Отърви се от всяка една мъртва клетка, предпази се от врастналите косъмчета и подари на краката си онзи блестящ старт, за който копнеят цяла зима. След това, разбира се, е време да махнеш и всички онези досадни косъмчета. Знаеш ли, че всеки крак има около 17 000? Е, тъй като през лятото нито един от тях не е добре дошъл, време е самобръсначката да влезе в употреба. Съветваме те или да направиш това с подходяща пяна за бръснене, специално разработена за деликатната дамска кожа, или да опиташ гела за бръснене и измиване, който едновременно ще овлажни, защити и почисти кожата ти. Веднага след това препоръчваме да се довериш на крема за контрол и забавяне растежа на космите Slow Hair Growth, чийто ефект се изразява в това, че забавя порастването на космите и постепенно намалява честотата на епилиране. Неговите активни съставки едновременно подпомагат регенерацията и отстраняването на мъртвите клетки, оставяйки кожата гладка и нежна, като заедно с това забавят растежа на космите, облекчават раздразненията и успокояват кожата след бръснене. 

Хидратирай, хидратирай, хидратирай

Знаеш, че с лятото ръка за ръка вървят силното слънце, изпотяването и ужасните горещини, които, за съжаление, изсушават кожата ни в пъти повече, отколкото обикновено. Причината се крие във факта, че по краката имаме много по-малко мастни клетки. Като добавим и по-продължителното излагане на слънце, влиянието на морската вода и пясъка, положението става още по-страшно… Затова от изключително значение е да намериш най-подходящия продукт, с който да хидратираш по няколко пъти на ден кожата си в тази зона. В случай, че си фен на по-кремообразните и попиващи мигновено продукти, те съветваме да опиташ лосион за след депилация. Екстрактът от алое вера в него осигурява светкавична хидратация, а маслата от макадамия и оризови трици подпомагат така важното регенериране на клетките. Aко пък харесваш по-течните мазила, то oлиото след депилация на Batist е прекрасно за твоята кожа. Ароматният и изключително нежен коктейл от масло от маслина, макадамия, маракуя, ленено и слънчогледово масло ще й осигури всичко, от което се нуждае – защита, подхранване и хидратиратация, възвръщайки естествената нежност и намалявайки риска от врастнали косъмчета.

Не забравяй за слънцезащитните продукти

Много дами пренебрегват прилагането на добър продукт с SPF на краката си, тъй като си мислят, че понеже кожата там е по-груба, не страда толкова, колкото тази на лицето им например. Е, мила, това всъщност е една огромна заблуда! Вредните UV лъчи са навсякъде и могат да ускорят процесите на стареене и умиране на клетките и на краката, и на ходилата ти. Особено по време на отпуската, когато по цял ден си боса на плажа... Не забравяй да подновяваш с нов слой от избрания слънцезащитен продукт на всеки час и всеки път, след като излезете от морето или басейна.

Обърни внимание на храненето си

Вярваш или не, някои храни могат да накарат краката ти да се подуят толкова много, че нито да ти е комфортно, нито да изглеждаш добре с любимите си сандали. Причината е високото съдържание на сол в тях, особено в пакетираните храни. Не омаловажавай и захарта, която също би могла да бъде причинa за неприятна подпухналост и отичане в областта на глезените и ходилата. Последното нещо, за което мечтаеш са разширени вени и множество капиляри, нали? Лято е – хапвай колкото си искаш плодове и зеленчуци. Може и един освежаващ коктейл, разбира се!

Е, готова ли си да подготвиш кожата си за нови летни емоции?


Виж още:

9 грешки, които допускаш, докато бръснеш краката си