Повечето хора си мислят, че "сродната душа” е човекът, който е предназначен да бъде техен партньор за цял живот. Но истината е, че сродните души идват в живота ни и си тръгват от него по безброй причини, някои от които нямат нищо общо с романтиката.

Тези наши духовни партньори се появяват в живота ни в точния момент, носейки със себе си конкретен урок, който трябва да ни предадат, за да продължим след това своето пътуване.

Ето кои са четирите типа сродни души, които всеки от нас среща... Ето и как да ги разпознаем:

1. Сродни души, които лекуват

Те се появяват в живота ни, за да ни помогнат да се освободим от травмите си. Те насочват вниманието и енергията ни към източника на болка и ни помагат да го излекуваме.

Как да ги разпознаем: Тези хора обикновено се появяват за кратко в живота ни, в моменти, в които се опитваме да се отърсим от стари навици, за които осъзнаваме, че ни вредят, да захвърлим стари модели на поведение. 

2. Сродни души от минали животи

Те носят със себе си усещането, че се познаваме отдавна, макар и животът току-що да ни е срещнал. Този живот. Струва ни се, че връзката ни с тези хора ще е завинаги. И това обикновено е така. Просто с тях сме себе си. Няма нужда да крием нищо. Няма нужда да се преструваме. Знаем, че ни разбират и приемат такива, каквито сме. Взаимоотношенията с тези хора ни помагат да станем по-добрата версия на себе си.

Как да ги разпознаем: Тези хора се появяват в живота ни, когато усещаме необходимост да се свържем със себе си, да си припомним кои сме, да се опознаем отново. Когато съзнателно се опитваме да излезем от пашкула си и да се променим

3. Кармични сродни души

Връзката ни с тях също идва от минали животи. Взаимоотношенията ни имат за цел да поставят на изпитание егото ни. Да ни провокират да го преодолеем, да го надмогнем. Затова уроците, които тези хора ни носят, обикновено са болезнени. Но са и едни от най-важните за нашето израстване.

Как да ги разпознаем: Тези хора осъщестяват дълбока връзка с нас, почти като души-близнаци. Взаимоотношенията ни с тях са интензивни, изпълнени с много емоции, с общуване почти на телепатични ниво,... но и с много болка, свързана с разчупването на оковите на егото.

4. Душите-близнаци

Това са хората, с които можем да говорим с часове. Хората, които буквално четат мислите ни. Хората, които усещат емоциите ни така силно, сякаш са вътре в нас. Хората, които чувстваме като липсващото парченце на пъзела, което най-накрая сме открили. Когато започнем връзка с такъв човек, тя ни кара да се чувстваме завършени, пълноценни, цялостни. Душите-близнаци са нашите спътници към вътрешния мир.

Как да ги разпознаем: С тези хора се чувстваме защитени, сякаш всичко е ясно и предначертано. Когато се налага да взимаме решения, го правим заедно. Чувстваме, че ни допълват така, както ние допълваме тях.

Автор: Неизвестен