Всеизвестен е фактът, че захарта е вредна за човешкия организъм. За да съхраните здравето си, а и за да нямате проблем с излишните килограми, е добре да намалите приема й.

Предлагаме на вниманието ви 5 начина да намалите захарта в менюто си:

1. Най-лесният начин да ограничите сладкото в храната си, е да избягвате да добавяте захар към нещата, които могат и без тази „бяла отрова“ - кафе, чай, палачинки и т.н.

2. Много хора си мислят, че кафявата захар е полезна. Това обаче не е така. Хубаво е да знаете, че колкото повече захар консумирате, толкова по-малко витамини и минерали се усвояват.

3. Обезмаслените продукти в никакъв случай не са нискокалорични. Те съдържат захар в прекалено големи количества и затова е препоръчително да внимавате какво слагате в пазарската кошница.

4. Знаете ли, че изкуствените подсладители увеличават желанието ви да консумирате захар и въглехидрати? В същото време те унищожават запасите на хром в организма ви.

5. Дори да са ви много любими, изключете завинаги от менюто си изкуствените плодови сокове, в които има много захар. Всъщност в тях няма нищо полезно. Вместо да се тровите с боклуци, заложете на прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове, които са богати на всякакви витамини.