Използваме ги ежедневно, но по погрешен начин. Тези неща са пред очите ни постоянно, но някак си правилното им приложение все ни убягва. „Новият” начин на употреба на тези предмети ще ви изненада! 


1. Тик Так
99% от хората използват кутийката на бонбоните Тик Так погрешно. Започват да тръскат енергично кутийката върху дланта си, но всеки път падат по няколко дражета. Ако са искали само 1 драже, прибират останалите обратно в кутийката. И така... всеки път. Всъщност самото капаче на кутийката помага да си взимате по едно драже. 



2. Кенче със сламка 
Кенче със сламка? О-о-о, не! Тя постоянно излиза и не е удобно.. Всъщност има начин, при това елементарен. Заглеждали ли сте се в това, с което си помагаме да отворим кенчето? Освен за отваряне, то има и приложение да задържа сламката, така, че да бъде удобно за пиене. Невероятно, но факт ! 
 

3. Тоблерон
Да, правилният начин за отчупване на парченце е показан на картинката. Всъщност не само, че е правилен, но е и много по-лесен :). Не познавам човек, който да отчупва от шоколада по правилния начин, а всъщност е логично.
 
 

4. Готварска лъжица
Случвало ли ви се е да се развихрите в кухнята и да изцапате всичко около вас - котлон, плот, под? Е, често пъти това е, защото се чудим къде да поставим изцапаната готварската лъжица. Много от тенджерите имат дупки на дръжката, именно за да бъде поставена там готварската лъжица. 
 

5. Щепсели и разклонители
Често, докато вършеем из къщи, улисани в домакинска работа, напълно изненадващо щепселите се измъкват от разклонителите. Е, да случва се, но това е защото не знаем правилното им приложение. Вижте на картинката колко е лесно и логично!