Чувала си всичко за положителните и характерни черти на всеки зодиакален знак. След толкова много статии, сякаш познаваш отлично всеки представител на всяка зодия! Но какво ще кажеш за отрицателните черти? Мислила ли си някога и за тях? А за твоите недостатъци? За нещата, които никога не трябва да се казват?

Телецът е известен като невероятно трудолюбив и упорит. Способен е да направи всичко, за да получи онова, което иска. Това може да звучи като перфектна черта от характера, но не и в този случай. Тъй като той е голям материалист, нещата стават малко трудни, когато иска да бъде в крак с най-новите тенденции.

Понякога може да попадне в капана на непрекъснатия стрес да намира винаги най-новите модели и има огромна вероятност да прекали със стреса. Затова Телецът трябва да се научи да си почива от време на време. Ако не го прави, има огромна вероятност да преживее психически срив.

Да, наистина парите са от жизненоважно значение. Но това не е всичко! Той има нужда от баланс в живота си, иначе сякаш не може да функционира. Ако искаш да имаш контакт с представител на тази зодия, е важно да се научиш на финансова дисциплина.

Опитай се да не го притискаш да взема важни решения! Това е огромна грешка, след която той е много вероятно да се обърне срещу теб. И без това Телцът е известен с това, че лесно взима глупави решения, а така, карайки го да бърза, само ще влошиш ситуацията. Той обича да премисля подробно нещата, така че не го притискай, няма да свърши добре.

Ето какво още не трябва да казваш на човек от тази зодия, за да не си покаже рогата и да си изпатиш сериозно:

1. Ето, имам подарък за теб!

Ако наистина искаш да ядосаш Телец, подари му нещо и гледай как ще се намръщи. „Защо ми го даваш?“ ще замести „Хей, благодаря ти!“. Както ти казахме, той обича сигурността и когато направиш нещо спонтанно, само ще го объркаш и изнервиш. Той трябва да знае защо. Нищо повече. Ако искаш да му подариш нещо, трябва да му кажеш, например, „Ето, искам да ти дам този подарък, защото си толкова сладък, когато се държиш упорито!“. Тогава ще го приеме, но все пак, ще те попита какво имаш предвид с това.

2. Побързай!

Телецът може да бъде точно толкова бърз, колкото и другите, но просто не му харесва. Вместо да го пришпорваш, трябва да го насърчаваш с мили думи и леко подръпване. Опитай се да го притиснеш и ще се дистанцира веднага. Той е опърничав и ако няма мотивация не можеш да го накараш да свърши нещо.

3. Защо не искаш да помолиш за помощ? Знам, че имаш нужда!

Телецът не иска помощ. Това е тъжно, но и вярно. Той задържа цялото напрежение и след това експлодира и започва да се заяжда с всички и да ти прави безумни забележки. Истината е, че той мрази да изглежда като нуждаещ се. Можеш да използваш някоя хитрост и чрез идеята да ти помогне, да успееш да го убедиш, че има нужда от почивка.

4. Искам да пробвам от храната ти!

Телецът е щедър, но не и когато е гладен. Той пази собствената си храна до смърт. Превръща се в хищник, който пази плячката си. Ако искаш да останете приятели, стой далеч от храната му! Поведението му е като на дете, все пак, знаеш - „Джоуи не дели храна!“.

5. Не знаеш отговора на въпроса, нали?

Мотото на Телеца е „Аз знам“. Макар че астрологически казано, мотото му трябва да бъде „Аз имам“. Ако се случи така, че да не знае нещо, става толкова отбранителен, че стряска околните. Начин да го успокоиш е като му обясниш, че е нормално да не знаеш всичко и че всеки ден научаваме нещо ново.