Променливата прогноза може да ни радва със слънчеви лъчи и високи градуси, но се оказва, че не ни се отразява добре. Голямата разлика в температурите може да отслаби тялото ни и да го предразположи към вируси и настинки.

За щастие, има лесен начин да помогнем на организма ни да получи нужната енергия и защита. Редовният прием на витамин C не само подсилва имунната система, но и действа благотворно на метаболизма и настроението ни. 

Представяме ви 5 причини защо витамин C е толкова полезен:

Бори се с депресия, тревожност и стрес

Проучвания доказват, че оксидативният стрес може да предизвика депресивни състояния. Те водят до отслабване на имунната система, което предразполага към често боледуване. 

Витамин С е добре известен антиоксидант. Приемът му балансира организма ни и подпомага подобряването на настроението и цялостното състояние на тялото ни.

Увеличава усвояването на желязо

Недостигът на желязо е най-често срещаният дефицит в човешкия организъм. Липсата му в кръвта води до намалена трудоспособност, отпадналост и непрестанна умора.

Изследвания доказват, че витамин C сериозно подобрява усвояването на желязо. Той съхранява нехемното желязо, което се намира в храната и го преобразува във форма, която лесно се абсорбира от тялото. 

Допринася за подобряването на метаболизма

Витамин С участва и в дейността на протеиновия метаболизъм. Той регенерира антиоксидантите и ограничава вредното въздействие на свободните радикали. Освен това, помага на организма ни да разгражда храната по по-качествен начин.

Витамин C помага на тялото ни да изхвърли токсините и да функционира максимално добре. Така имаме нужната енергия да се преборим с вредните външни фактори.

Подпомага образуването на колаген

Колагенът помага да защитим кожата си, като ни предпазва от токсините на околната среда. Той е отговорен и за нормалната функция на кръвоносните съдове, костите, венците и зъбите.

Без достатъчно витамини тялото ни не образува нужното количество колаген и не може да се възстанови достатъчно бързо от нараняване.

Честият прием на витамин C ускорява зарастването на костите, сухожилията, подобрява здравословното ни състояние и значително намалява риска от инсулт и инфаркт.

Витамин C за силна имунна система. Предпазва от вируси и настинки

Зимният и пролетният период винаги се асоциират с вируси и настинки. И повечето от нас започват да приемат витамини, чак когато се разболеят. 

Проучване доказа, че витамин C помага не само за по-бързото оздравяване, но и за изграждането на защитните сили на организма ни. Лекарите препоръчват редовния му прием за подсилване на имунната система, както и за превенция срещу вирусите и настинки.

Причината витаминът да е толкова полезен за тялото ни е, че играе роля в отговора на белите кръвни клетки и антитела към инфекциите, бактериите и вирусите. Той влиза в инфектираните клетки, като неутрализира протеина от вирусната ДНК и предотвратява развитието на нови вируси.

За да помогне на тялото ни, Fortex създаде Течен Витамин C 500 за максимално усвояване в иновативна опаковка за директен прием - ОТВОРИ И ИЗПИЙ.

Витамин С 500 е удобен, тъй като не изисква да го приемаме с вода. Освен това, няма да затрудни тези, които имат проблем с поглъщането на таблетки.

Течната му формула ускорява усвояването му в организма и ни дава нужната енергия максимално бързо. Подходящ за прием по време на бременност и кърмене. Подходящ за диабетици. За малките деца пък е създаден Витамин C 200

Витамин С 500 ни доставя всичко нужно, за да сме здрави всеки ден.