В период като сегашния е невъзможно да посетим салон за красота и да се възползваме от разкрасяващите процедури. А всяка дама има нужда от подхранваща маска за лице и масаж. Все пак, има начин да ги направим сами и то у дома.

Представяме ви 5 обичани козметични процедури и как да си ги направим в домашни условия:

Парафинова маска за ръце

Дори в топлите месеци кожата на ръцете страда ежедневно от излагането на почистващи препарати, вятър, слънце и обща липса на влага в тялото. Парафиновата маска успява да я подхрани и да възстанови еластичността ѝ.

Продукти:

- парафинов восък;
- малка четка;
- скраб за ръце;
- подхранващ крем за ръце;
- ръкавици за еднократна употреба;
- хавлиена кърпа.

Инструкции:

Разтопете парафина на водна баня. Уверете се, че е топъл, а не горещ. Нанесете скраб на ръцете си и изплакнете, а след това и крем. Разнесете парафин върху едната ръка с четка, сложете ръкавицата и я увийте с топла кърпа. Задръжте за 20 минути и внимателно отстранете парафиновия филм. 

Ензимен пилинг за лице

Ензимният пилинг може да замести почистването на лицето, тъй като растителните ензими деликатно ексфолират кожните клетки, нормализират работата на мастните жлези, минимизират възпалението, лекуват акне и абсорбират излишния кожен себум. По правило основният ензим е папаин, получен от папая.

Смесете малко количество прах от папаин с вода, докато се получи хомогенна маса. Нанесете върху лицето, нежно масажирайте, оставете 3–7 минути и изплакнете с топла вода.

Самомасаж, вместо вакуумен масаж

Вакуумната масажна процедура помага за подобряване на кръвообращението и лимфния отток и за премахването на целулита. У дома може да го правите с цилиндричен гладък предмет.

Нанесете малко масажно олио на мястото, което искате да масажирате, прикрепете предмета плътно до кожата си. Не използвайте върху чувствителни зони на тялото и в областта на лимфните възли.

Мезоролер, вместо инжекционна мезотерапия

Инжекционната мезотерапия помага на полезните вещества да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата.

Използването на мезоскотер дава подобен ефект, но принципът на неговото действие е малко по-различен. Тънките и къси игли оставят микропункция само в горните слоеве на кожата.

Продукти:

- мезоролер;
- дезинфектант;
- ампули или серум с хиалуронова киселина, витамини;
- хидратираща маска.

Инструкции:

Дезинфекцирайте ролера и почистете внимателно лицето си. Плъзнете леко ролката по посока на масажните линии. След това нанесете козметичния продукт с леки потупващи движения. Изчакайте, докато продуктът попие и нанесете лека хидратираща маска.

Алгинатна маска за лице

Алгинатите са вещества, които се извличат от червени и кафяви водорасли. Маската с тях подобрява еластичността и здравината на кожата, облекчава възпалението, повишава ефективността на други козметични средства.

Единственият недостатък на маската е, че не е много удобно да се прилага самостоятелно. Вкъщи не можете да покриете очите и устните си, затова работете бързо. Така ще попречите на маската да изтече и да се втвърди твърде бързо.

Смесете алгинат на прах с вода или лосион и нанесете маската отгоре надолу. В следващите 15 минути тя ще се втвърди и ще намали обема си.