1. Дълготраен грим чрез пара

Няма никаква логика, но почти всяка знаменитост използва тази техника. Гримирайте се и влезте във вана с гореща вода за 10 минути. Ако нямате вана, стоенето близо до течащата гореща вода на душа ще свърши същата работа. Парата фиксира грима, а голямото количество влага кара кожата да изглежда здрава и свежа.

2. Отървете се от двойната брадичка

Втрийте антицелулитен крем с кофеин в състава по линията на челюстта. Кофеинът, като диуретик, ще изсмуче излишните течности и ще намали подпухналостта. Ефектът ще бъде забележим в продължение на три-четири часа, но това е достатъчно да отидете на парти или на среща. Просто се уверете, че кремът няма да попадне в очите ви!

3. Изтрийте акнето

Знаменитостите никога нямат акне на червения килим. Но тяхната кожа не е перфектна, просто гримьорите им знаят как да прикриват несъвършенствата. При червени петна от акне не се мажете с тонове коректор и фон дьо тен, а сложете върху петната смес от капки за нос и капки за очи. Те ще свият кръвоносните съдове, като по този начин ще отнемат зачервяването и възпалението.

4. Край с подуването

Корема ви се е подул? Съществува нестандартно решение и на този проблем! Изпийте чаша вода с 1 супена лъжица оцет в нея. След 30-тина минути ензимите на оцета ще забавят производството на стомашни сокове и подуването скоро ще изчезне.

5. По-дълги и гъсти мигли

Напоследък все по-популярни стават серумите за стимулиране на растежа на миглите. Те растат повече, ако просто нанасяте малко ленено масло от семена по линията на миглите си всяка вечер. То съдържа Омега-3, -6 и 9 мастни киселини, както и витамини и лецитин, които ще накарат ресниците ви да станат по-дълги и гъсти.