Перфектна кожа, добре поддържана дълга коса и стегната фигура - трудно е да се повярва, че актрисата вече е прекрачила прага на шейсетте години. Нека да разберем какви правила за красота й помагат да остане във форма.

На 19 септември 2024 г. излезе филмът на Кароли Фаржеа „Субстанцията“. В главната роля на холивудската звезда Елизабет Спаркъл влезе неподражаемата Деми Мур. Филмът разказва историята на някога успешна актриса, чиято кариера обаче вече е в упадък. Причината за това е възрастта, която не щади нито богатите и известните. Но героинята намира изход с помощта на чудодейно лекарство, което й позволява да се прероди в младата и секси Сю, чиято роля отиде при Сара Маргарет Куали.

Ние не можем да скрием, че очакваме с нетърпение излизането на този филм, но вече забелязахме и нещо интересно - създателите на проекта явно поласкаха Деми Мур, като са я поканили да играе ролята на залязваща и застаряващи звезда. Не е тайна, че животът на актрисата далеч не е бил като в приказките. Въпреки това, въпреки всички изпитания на съдбата, тя успява не само да се превърне в една от най-популярните актриси в Холивуд, но и да запази уникалния си чар дори в началото на шейсетте си години.

Разбира се, не е лесна задача да останеш във форма и толкова привлекателна на 61 години, така че можем да завидим не само на „вечната младост“ на Деми, но и на силата на волята й, с която се бори с промените, свързани с възрастта. Благодарение на навиците, към които актрисата се придържа в продължение на много години, тя успява смело да завладее модните подиуми, конкурирайки се с младите и известни модели.

Разбира се, не е тайна, че Мур многократно е прибягвала до различни пластични операции. Нека не крием, че списъкът е много впечатляващ: ринопластика, блефаропластика, контуриране на лицето, повдигане на долната част на лицето и шията, отстраняване на бучките на Биш (мазнините от бузите) и повторна мамопластика. Въпреки това всички тези резултати трябва да се поддържат с помощта на здравословни навици, в противен случай всички тези усилия могат бързо да бъдат бързо заличени.

И така, каква е тайната на красотата и младостта на Деми Мур? Нека кажем веднага, че намирането на отговора на този въпрос не е толкова лесно. Звездата не обича да говори за „правила”, които следва, за разлика от много свои колеги. Въпреки това тя все пак не можа да остави феновете си без някои съвети, така че взехме предвид всичко, което научихме от първа ръка (и дори повече).

Актрисата никога не е крила, че медитацията е задължителна част от ежедневието й. Тя е неразделна част от кундалини йогата, чиито практики са насочени към намаляване на стреса, отключване на вътрешна енергия, намиране на баланс и хармония, както и духовно и физическо усъвършенстване.

Това обаче не винаги е било така. Актрисата започна тази практика едва след четиридесет годишна възраст, заменяйки силовите тренировки с танцово кардио. В сравнение, през 80-те години на миналия век тя е предпочитала интензивната физическа активност и активните силови тренировки, което й е помогнало да извая фигурата си и да получава все по-големи роли (може би много от вас ще се сетят за филма “Редник Джейн” от 1997 година).

Деми признава, че по едно време толкова се увличала, че започнала буквално да търси непрекъснато границите на физическите си възможности. И този подход, както може би се досещате, дал своето отражение. След раждането на дъщеря си звездата имала проблеми с кърмата, но и това дори не я спряло. Тя започнала да храни детето със сухо мляко и продължила да бяга във фитнеса, само и само за да не пропусне нито една тренировка.

Освен това Деми Мур много обича дългите разходки и често ходи на походи, които включват или вървене на много километри, или дълги плувания в морето. И, разбира се, трябва да споменем и пилатес тренировките й, които й помагат да тренира гъвкавостта на мускулите и да работи за укрепването им, както и да намали излишните килограми и нивата на стрес.

А що се отнася до хранителните й навици, тук всичко е просто. Звездата отдавна е вярна на суровоядството и веган диетата (специален начин на хранене, когато вместо месо, животински продукти и преработени храни диетата съдържа плодове, зеленчуци, покълнали зърна, покълнали бобови растения, ядки и семена - всичко в суров вид), което спомага за поддържането на стройна фигура и жизненост.

 

В допълнение към всичко това, актрисата не може да си представи живота си без гъби (любимите й са смръчкули), както и охладени ананаси, с които тя заменя сладките и висококалорични десерти. Освен това абсолютно всяка сутрин на звездата започва с чаша вода с лимонов сок, кленов сироп и лют червен пипер. А през деня Деми редовно пие чай от шипки, който има общоукрепващ ефект.

Също така в тайните за красота на Мур можете да намерите необичаен ритуал, който датира от древността. Тайната на сияещата кожа и завидния тонус на тялото на актрисата се крие в процедурата хирудотерапия или с прости думи - лечение с пиявици. Звездата се заинтересува от него още от началото на 2000-те и все още му остава вярна.

Ползите от такава процедура са огромни. При прилепване към човек, пиявиците инжектират полезни биоактивни вещества в кръвта. Така сред полезните ефекти експертите отбелязват: подобрена сърдечна функция и имунитет, нормализиране на съня, възстановяване на кръвообращението в тъканите и органите, бактерицидни и противовъзпалителни ефекти, нормализиране на кръвното налягане, холестерола и метаболизма, премахване на риска от кръвни съсиреци, подобрено снабдяване на тъканите с хранителни вещества и кислород, както и лимфен дренажен ефект.

При тази визия, на тази възраст, няма как да не се вдъхновим да не последваме още от сега някои от тайните на прекрасната Деми Мур, а вие?