Как да изберете най-правилния фотограф? Как да се доверите на някой да улови най-важните ви моменти? Как да прецените дали стилът му пасва на семейството ви? Ето пет неща, които трябва да запомните при избирането на фотограф.

1. Качество и количество

Разгледайте предишните му работи. Всеки себеуважаващ се фотограф има портфолио или сайт със снимки. Следете за светлината, цветовете и качеството. Разгледайте фотосесии, които бихте искали да имате и вие. Ако искате да си правите семейни снимки, разгледайте именно тази секция на сайта. Имайте предвид, че някои фотографи специализират в дадена област.

2. Стил

Това е много важно! Няма еднакви фотографи, дори оборудването им да е еднакво. Всеки разбира нещата по различен начин и е много важно да умеете да прецените какво точно искате и дали конкретният фотограф може да го изпълни.

3. Препоръки

Най-добрата реклама е доволният клиент. Щастливите клиенти разказват на останалите за добрата услуга. Попитайте приятелите си за фотограф, от който са доволни. Също така разгледайте Фейсбук страниците на конкретните фотографи.

4. Опит

Не всеки добър фотограф е учил за да бъде такъв. Всъщност има много велики фотографи, които никога не са учили за такива. Опитът е всичко. С колко клиенти са работили? От колко време са в бизнеса и как са се научили? Снимат ли предимно конкретни събития и имат ли си специалност? Трябва да знаете всичко.

5. Координация и организация

На последно място, но не по важност, е да синхронизирате графиците си. Би било ужасно в последния момент да се окаже, че фотографът, който сте избрали, няма да може да дойде, нали? Изберете фотограф, който е добре запознат с мястото, на което ще снимате.


Улавянето на точния момент е изключително важно, затова трябва много внимателно да избирате кой точно ще го направи за вас.