Днес ще говорим за явления, вярата в които ще помогне да се сбъднат всякакви мечти.

Изучаването на законите на Вселената - както научни, така и духовни, ни помага да придобием по-дълбоко разбиране за света около нас и нашето място в него. Докато научните закони ни дават знания за природата и технологичния прогрес, езотеричните принципи ни напомнят за значението на чувството за отговорност относно нашите действия. Законите на Вселената никога не спират да работят, а за тези, които вярват в тях е по-лесно да организират живота си и да изградят система от лични ценности. Ще ви разкажем за няколко основни правила, чието познаване и спазване ще ви помогне да станете най-добрата версия на себе си.

Ето и кои са законите на Вселената, които винаги работят за всички:

Законът за привличането

В допълнение към това, че е формулиран от сър Исак Нютон през 1687-та година, Законът за привличането в наши дни по-често се свързва с изпълнението на желанията. Идеята е, че положителните мисли и утвърждения могат да привлекат положителни събития и резултати. Тоест, ако се фокусирате върху целите си, визуализирате желанията си и се упражнявате да мислите позитивно, това може да ви помогне да постигнете успех и да привлечете нещата, за които мечтаете, в живота си.

Въпреки че Законът за привличането е доста популярна концепция в съвременната култура, психология и литература за самопомощ, неговата ефективност не е научно доказана. Постигането на целите изисква не само позитивно мислене, но и конкретни действия, планиране и, разбира се, усилия. И това,по законите на Вселената, ви помага да постигнете целите си в 9 от 10 случая.

Законът за прошката

Законът за прошката е свързан с идеята, че прошката играе важна роля за облекчаване на страданията и живеенето в мир. Това се отнася както във вас самите, така и в отношенията ви с околните. Концепцията подчертава важността на прошката като начин да се освободим от негодуванието, гнева и негативните емоции, които може да ни държат назад в миналото. Този закон ни позволява да преминем към нов етап на живот, освободени от бремето на обидата и болката от разочарованието.

Законът на кармата

Кармата ясно обозначава закона за причината и следствието, само че в морален аспект. Според този принцип, нашите действия, както добри, така и лоши, създават последствия за нашия бъдещ живот или животи. Освен това тя действа като меч на справедливостта, благодарение на който се поддържа баланс във Вселената.

Пример за проявление на кармата е ситуация, при която добро дело води до положителни промени в живота на човек или обществото. Лошите действия от своя страна водят до лоши последици. В някои култури се смята, че кармата засяга не само текущото въплъщение на човека, но и определя съдбата му в следващите му животи. Тази концепция ни учи на отговорност за нашите действия и ни мотивира да се стремим към повече и по-добро.

Закон за запазване и обмен на енергията

Този закон гласи, че енергията не може да бъде създадена или унищожена, а че може само да преминава от една форма в друга. Например от научна гледна точка, кинетичната енергия на движеща се кола може лесно да се преобразува в топлинна енергия, създадена от спирачките при спиране на колата. В езотериката това се обяснява по друг, по-достъпен начин: когато дадеш нещо, то ти се връща десетократно. Ако искате да има обмяна на положителна енергия, тогава се пригответе да я дадете в замяна. А ако разпространявате негативизъм около себе си или отговаряте на лошото с лошо, бъдете готови за възникването на малки или големи проблеми. Също така е важно да запомните, че ако се облагодетелствате по някакъв начин, е много важно да споделяте това и с другите, така че в бъдеще вашата доброта да се върне при вас в двоен размер.

Законът за баланса

Във философията понятието "закон за баланса" се отнася до идеята за баланс, хармония и взаимодействие между противоположностите. Този закон гласи, че в света съществува естествено желание за баланс между противоположностите, като например светлина и тъмнина, добро и зло. Според тази концепция, балансът е ключът към хармоничния живот и духовното развитие. Концепцията е доста абстрактна и, разбира се, е невъзможно да сме свидетели на това явление през цялото време. За всеки от нас е характерно да прави грешки. Въпреки това, поддържайки хармония в себе си и в отношенията си с външния свят, човек може да бъде почтен и морален и да получи удовлетворение от живота.