Този месец се свързва със светещи фенери и призраци, но за майките, които очакват октомврийско бебе, той е всичко друго, но не и страшен.

Ето защо родените през октомври бебета са толкова специални:

1. Вероятно ще бъдат добри в спорта

Ако бебето ти се роди преди Хелоуин, може да поискаш да го облечеш като спортист на 31-ви, просто за да го подготвиш за бъдещето. Изследванията показват, че бебетата, родените през този месец най-вероятно ще бъдат спортните звезди на утрешния ден. Изследване на издръжливостта и силата на учениците от 2014 г. показва, че "децата, родени през октомври, са по-силни от родените през останалите месеци, освен септември и ноември". Смята се, че е свързано с експозицията на витамин D преди раждането. "Децата, родени в Северното полукълбо, родени през есента, са склонни да имат малко по-голяма костна и мускулна маса", казва за списание „Ню Йорк“ д-р Гавин Сандъркок от Центъра за спортна и физическа наука в университета в Есекс. "Заради мускулите си, стават активни и се включват в спорта по-рано, създавайки положителен цикъл."

2. Имат президентски потенциал

Повечето президенти на САЩ са се родили през този месец, затова се подготви, ако детето ти има политически стремежи. Може би бебето ти ще бъде следващия Джон Адамс, Ръдърфорд Хейс, Честър Артър, Теодор Рузвелт, Дуайт Айзенхауер или Джими Картър. Хилъри Клинтън не успя да стане президент, но и тя е родена през октомври.

3. Малко вероятно е да се родят в последния ден на месеца

Когато мислим за октомври, мислим за един специален ден на този месец - последния. Бебето ти обаче е малко вероятно да се роди на Хелоуин, както и ако терминът ти е през февруари, да се роди на Свети Валентин. Изглежда, че има нещо в тази „призрачна“ почивка, която е причина да не се случват "спонтанни" раждания, според изследователите на Йейл, които предполагат, че подсъзнанието на майката може би не иска малкото ѝ съкровище да споделя рождения си ден с „пакост или лакомство“.

4. Много вероятно е да доживеят до 100-ия си рожден ден

Според проучване на университета в Чикаго през 2011 г. хората, родени през октомври "имат значително по-голяма вероятност да доживеят до 100-годишна възраст в сравнение с тези, родени през април". Може би искаш да започнеш пенсионен спестовен фонд за детето си възможно най-скоро.

5. По-малко рискове от сърдечносъдови заболявания

Друго проучване установява, че докато октомврийските бебета имат по-високи рискове за цялостно заболяване, са по-малко предразположение към болести в една важна област - сърдечно-съдовите заболявания. Да, тези деца имат здрави сърца, което може да обясни защо могат да бъдат и столетници.

6. Радват се на добро психическо здраве

Изследователите също са свързвали октомврийските бебета с по-нисък риск от самоубийство, което показва, че децата, родени този месец, са склонни към добро психическо здраве. Физически и психически, октомврийското раждане е добро за здравето в бъдеще, статистически казано. Това е добра новина за бъдещите президенти, родени през октомври.