Край с противоречивите женски състояния – ето 7-те най-често срещани неща, които жените правят помежду си и които трябва да избягват занапред!

Въпреки че ние, съществата от женски пол, трябва да се „държим” заедно, често срещаме изключения от това правило и се случва взаимно да си усложняваме живота, и то поради невъзможността ни да се отърсим от няколко типично женски качества и реакции. Постоянно оплакване, мрънкане, лицемерни обиди зад гърба, заядливи коментари и магическата способност да се обсъждаме и оплюваме в продължение на часове. Но каква е причината за това? Дали наистина жените сме толкова озлобени една срещу друга, че чак сме готови да използваме всички непозволени и нелоялни средства в решаването на спорни и доста често измислени безпричинно от нас самите конфликтни ситуации?

Това, за огромно съжаление, е широко разпространеното твърдение, което се е наложило доста успешно като стереотип за нежните представителки на обществото. И опровергаването му тежи изцяло на плещите ни. В крайна сметка животът ни би могъл да бъде много по-приятен и по-лесен, ако успеем поне малко да се отделим от някои „лоши” навици. Като например:

• Коментари относно външния вид на другите жени

Тук не става въпрос само за тези, които тежат повечко от общоприетите изисквания и не олицетворяват всеобщия идеал за красота. Понякога се засягат и тези, които са много по-слаби, не спазват модните тенденции или пък прекаляват с тях – общо взето всяко нещо е способно да провокира куп негативни коментари, като "О, скъпа, нямаш достатъчно пари, за да се храниш ли?". Това е пример за един доста глупав и никога уместен коментар, също както е този за няколкото излишни килограми. Никой не се нуждае от тях – спестете си ги!

• Заклеймяването на жените, които често сменят сексуалните си партньори

Мъжете са женкари, жените – кучки. Какво клише, нали? Но и да е така, какво от това? В крайна сметка повечето от нас, съвременни жени, не правим много, за да разсеем старите предразсъдъци. Факт е, че жени, които имат по-дълъг списък на секс забивки, предизвикват повече, и то противоречиви чувства (дали на пълно одобрение или на крайно негативно укоряване). И това се случва едновременно с възхищението към мъжете, които също често сменят сексуалните си половинки. Веднъж завинаги трябва да се премахне този двоен стандарт и да стане ясно, че чуждият любовен живот е табу за всички външни лица – няма смисъл да занимавате съзнанието си с нещо, което не ви касае изобщо!

• Конкуренция за мъжкото внимание

Ако партньорът ни се позагледа, та макар и неволно, по някоя друга, чужда жена, то тя изведнъж се превръща в наш враг, надута кучка, глупава крава, която иска да ни го отмъкне. Но защо повечето от нас винаги виждат заплаха и конкуренция в другите жени? Мъжете са много по-спокойни и уверени в такива ситуации. И не става въпрос кой, как и с какво е привлякъл вниманието на половинката ви, а за това, че той самият си е позволил да се загледа и захласне в друга жена, а не в своята…

• Ревност и ненавист

Ако една жена е по-красива, по-успешна, по-слаба и по-умна от нас, това често събужда ревност, понякога съпроводена и с голяма доза неприязън. Като резултат, ние се опитваме да намерим и изкопчим нещо лошо в характера или във външността на този човек, ей така, само за да се успокоим, че и той не е толкова съвършен. Всичко това е нищо повече от завист. А наистина страхотните, преуспели жени не заслужават това - затова се опитайте да видите в тях вдъхновяващ пример, а не арена за съревнования.


Виж още:

12 неща, които успелите жени правят различно
Сутрешно вдъхновение от 7 мениджъри


Интриги

Човек трябва да следва една съвсем проста насока в живота си – ако някой не ви допада или просто не харесвате стила му на живот, то оставете този човек да си живее според личния си усет, без повече да мислите, да говорите с неодобрение и изобщо да занимавате съзнанието си с него. Или поне това следва да е коректното отношение, произлизащо от най-малкото уважение към личното пространство и личния избор, принадлежащи на всеки индивид. За съжаление, ние, жените, трудно се справяме с това. Склонни сме да издигаме такива личности като наши врагове и разпалено да създаваме интриги, базирани на техни действия и постъпки, с които не сме особено запознати. Това, скъпи жени, наистина може да се нарече загуба на време. Време, в което може да направим нещо много по-вълнуващо и по-добро с живота си!

• Споделяне на тайни

Ако някоя жена бъде натоварена с мисията да пази някоя съкровена тайна, човек може добре да се информира за нея от вестника или от интернет пространството. Това, разбира се, представя малко по-хумористично и преувеличено женската същност, но е факт, че дали случайно или умишлено, жените рядко могат да пазят цялата информация, с която разполагат, само за себе си. Дори когато става дума за поверена чужда тайна. Започвайки от днес, имайте предвид, че дискретността е добродетел, която е присъща и която отива на всяко човешко същество.

• Справяне с конфликти

Често, когато две жени имат взаимно проблем една с друга, те не са склонни да говорят открито и откровено помежду си с искреното намерение да го разрешат. Вместо това предпочитат да говорят с околните, които в повечето случаи нямат нищо общо. Наблюдателните читатели ще забележат, че това всъщност е доста нелогично, защото възникналите конфликти няма да се разрешат мирно от само себе си. По-възможно е да се задълбочат и да се направи „от мухата слон” заради дълбаенето, намесването на странични хора и тяхната субективна оценка на дадена ситуация.

Затова, скъпи дами: всеки има право на своите малки пороци, но нека те да бъдат в разумните граници! Заедно бихме могли да изживеем наистина забавни и пълноценни моменти, както в добри, така и в лоши времена.