Анализираме навици и модели на поведение, които днес изглеждат много редки.

Изневярата е един от най-често срещаните страхове във връзките. Това е и най-популярната причина двойките да се обръщат към семейни психолози. Статистически, мъжете са по-склонни да изневеряват, което кара милиони жени по света да развиват проблеми както с доверието, така и със самочувствието. Възможно ли е да се разпознае истинската същност на мъжа много преди това да се случи?

Да се определи дали един мъж е способен на изневяра е трудна задача. Никой не гарантира, че след десетилетие брак няма да се събуди с желание за друга. Въпреки това можете да улесните живота си, като избягвате крещящите червени знамена. За да направите това, трябва да обърнете внимание на следните качества: ако вашият човек има поне пет от тях, можете да сте сигурни, че той не е способен на измама и откровена подлост.

Не си крие телефона

Телефонът е личен и никой не спори с това. Въпреки това, за да идентифицирате измамника, понякога дори не е нужно да търсите доказателства в кореспонденцията му. Мъжете, които нямат какво да крият, не се интересуват дали жена им използва телефона им. И често това дори не е свързано с търсенето на доказателства за изневяра – може телефонът ѝ да се зарежда в спалнята, докато са в кухнята, но тя спешно трябва да погледне рецептата. За един измамник е по-лесно да отиде в спалнята и да ѝ донесе телефона, отколкото да сподели своя собствен само за 30 секунди. И колкото и мъжете (и някои жени) да отричат, че „просто е твърде лично“, много неща стават ясни от поведението им с телефона. Така че, ако той потрепва и се напряга всеки път, когато просто искате да проверите времето или да си направите селфи с телефона му, това е голям червен флаг, за който трябва да помислите.

Показва емоции

И не се преструва, че не съществуват. Измамниците често се опитват да избегнат емоциите – както своите, така и тези на любимата си – защото ги карат да се чувстват виновни. Дори преди жената да разбере за предателството, се опитват да не се поддават на сълзи и да изпадат в агресия или раздразнение. Така че, ако вашият мъж открито говори за мъките си и винаги е готов да ви изслуша, едва ли ще ви нарани.

След спор винаги се извинява пръв

Рядко качество, което малко хора изглежда притежават днес. Верните мъже наистина държат на жените до себе си и затова за тях няма значение кой е виновен за конфликта - винаги се обаждат първи и се извиняват, дори когато са прави. Просто защото добрите отношения и усмивката на любимия им човек е много по-важна от собствената им гордост. Измамниците и нарцисистите го правят само когато разберат, че мащабът на проблема е универсален и връзката наистина виси на косъм.

Не повтаря грешки

И не се опитва да избяга, ако ги е повторил. Когато нараняваме скъпи на сърцето ни хора, които истински обичаме, се опитваме да направим всичко, за да предотвратим това да се случи отново. Просто защото ни е неприятно да гледаме как страдат най-близките ни. Докато безскрупулен човек ще обвинява всички и всичко, само и само да не признае, че наистина е виновен пред вас.

Отворен е за комуникация

Когато нещо ви притеснява, той не отговаря с класическото „Какво целиш?“. Истинският мъж ще изслуша болката или подозрението ви и ще се опита да представи аргументи, които са истински и валидни, за да не се тревожите напразно. Ако не му пука и постави себе си на първо място, тогава бъдете готова за обвинения в прекалена подозрителност. Мъжете, които не са способни да изневеряват, никога няма да избягват разговора, още по-малко да прехвърлят отговорността от себе си върху жената до тях.

Държи на думата си

Защото разбира колко е важно това за вас. Мъжете, които пренебрегват очакванията на жените си, както и тези, които винаги обещават, но никога не изпълняват, просто не уважават половинката си. В изблик на емоции той може да обещае всичко, а щом помисли след време, измисля десетки аргументи против казаното. Неуважението е първото нещо, което издава измамника. Ако вашият мъж не само говори, но и изпълнява казаното (без напомняния или упреци), не го изпускайте.

Не лъже

Най-клишираният, но въпреки това най-важен момент. Вашият мъж просто не лъже - нито за големите неща, нито за малките. Просто не се нуждае от това: когато уважава жена си, прави всичко, за да я направи щастлива, а лъжата не е включена в този списък. Струва си да обърнете внимание на малките неща. Ако лъже защо закъснява на работа или не изпълнява молбите ви, трябва да помислите за това. Да, може би не изневерява - но тогава защо да лъже? Никой не казва, че трябва да се разделите заради тези дребни неща, но ако това се превърне в тенденция, трябва да проведете сериозен разговор с любимия си.