Всяка жена иска винаги да изглежда красива, а французойките знаят как да омагьосват с естествената си красота и изчистен стил. Не е нужно да посетите Франция, за да научите тайните на красотата на френските дами. Dama.bg ви предлага някои от най-интересните съвети, които да приложите в ежедневието си.

1. Използвайте маска за лице всяка седмица

Френските жени обичат да се глезят и винаги имат време да се направят маска на лицето. Понякога може да сте толкова заети, че да не успеете да дадете на организма си нужното количество сън, да не говорим за маска за лице. Но естествената ви красота ще пострада, ако не намирате време за себе си. Високото качество на маската за лице може да направи кожата ви по-гладка и сияйна. Плюс това тя може да ви помогне да сте свежа, без да използвате тонове грим.

2 . Яжте здравословна храна

Когато става дума за здрава кожа, вашето здравословно меню играе важна роля. Все пак има някои храни, на които е добре да наблегнете, за да имате перфектната кожа. Повечето французойки се хранят правилно: те не пропускат хранения, ядат предимно сезонни храни и се стараят да закусват здравословно. Нищо чудно, че имат толкова изваяни фигури. Ако искате да имате сияйна кожа, здраво тяло и високо енергийно ниво, не забравяйте да се придържате към здравословен хранителен режим.

3. Не мийте косата си всеки ден

Френските дами имат красива коса, тъй като те не я мият ежедневно и се опитват да запазят прическата си проста и шик. Те не използват много стилизиращи продукти за коса. Ако миете косата си всеки ден, опитайте се да промените този навик. Косата ви ще бъде по-здрава и по-красива. Също така избягвайте да използвате прекалено много стилизиращи продукти за коса.

4. Забравете за тежкия грим

Тежкият грим винаги е лоша идея. Той запушва порите, което може да доведе до акне. Повечето френските дами не използват грим (или поне така изглежда). Те обичат кожата им да е маскимално естествено красива. Няма нищо по-хубаво от това да имате гладко лице и да нямате нужда от козметични подобрения!

5. Винаги носете парфюм в чантата си

Този съвет може да звучи странно, но в днешно време много жени не носят парфюм или спрей за тяло. Те използват грим, за да изглеждат по-красиви, но пропускат да използват парфюм, който им помага да запазят страхотното и свежо ухание. Има много фантастични парфюмерии във Франция, както и невероятни парфюми. Френските жени обичат парфюми и вярват, че всяка жена трябва да ухае чудесно.

6. Не показвайте повече от необходимото

Френските жени носят красиви дрехи, но те никога не показват прекалено много, особено по време на работа. Разбира се, това не означава, че трябва да се обвивате в панталони, пуловери или дълги поли. Просто се научете как да се обличате така, че да не се показва повече от необходимото. Например, ако искате да носите къса пола, не забравяйте да я съчетаете с изчистен топ или нещо подобно, което не показва твърде много и не е предизвикателно.

7. Носете малко бижута

Заложете на стилното излъчване, не прекалявайте с бижутата, защото може да станете твърде кич. Огромните бижута може да изглеждат красиви, но не отиват на всяка жена. Съчетайте вашите малки аксесоари със стилното си облекло и ще имате перфектно завършена модерна визия.

 

Малко уточнение - говорим за французойките като стереотип за естествено красиви и стилни жени, без да твърдим, че всяка от тях задължително е такава