Никой не обича ретроградния Меркурий. Ето как да се справяме с него на интимния фронт.

1. Правете секс само в мисионерската и не опитвайте нови неща. По-добре не си правете експерименти точно в този момент. Ретроградният Меркурий ще ви кара да си мислите, че лошите идеи всъщност са добри. Моментът не е подходящ.

2. Не започвайте отношения с нов партньор, защото когато планетите се подредят, ще осъзнаете, че го мразите. Ретроградният Меркурий прави хората глупави и размътва добрата преценка. Не взимайте големи решения в този период. Просто недейте.

3. Вмъкнете се под завивките и избягвайте контакта с хора. Преструвайте се, че не съществуват други хора и просто не се занимавайте с нищо. Гледайте сериали.

4. Изпробвайте някоя секс игра с каска. Той има мотор и каска? Идеален момент да изпробвате как стоят нещата в секса с подобен аксесоар. Така ще сте в по-голяма безопасност.

5. Бъдете доминантна и командвайте партньора си. За да решите проблема с комуникацията, просто бъдете болезнено директни. Моментът не е подходящ за пасивно-агресивни фрази.

6. Планирайте си секс календара преди да настъпи ретроградният Меркурий и го спазвайте до край. Ако сте решили да експериментите, предварително планирайте нещата. Имайте и резервен план.

7. Преструвайте се, че сте двойка шпиони и правете секс само по телефона. Не трябва напълно да загърбвате сексуалния си живот. Говорете си мръсотии по телефона.