Преди повече от две години, Кристиан Мак Филами решава да остави косата си да расте, за да може след това да я дари на болни деца от рак, които се нуждаят от нея.

Мисията на 8-годишното момченце, което е родом от Флорида, започва в края на 2012 г., когато той е само на 6 и след като бива вдъхновен от реклама на детската болница St. Jude Children’s Research Hospital по телевизията. Така, малкото момче решава, че иска да се включи и да помогне на своите връстници като дари своята коса за направата на перуки. „Крисчън има огромно сърце! Не знам дали има думи, с които бих могла да опиша колко съм горда от него“, споделя майка му Дийна.

През тези две години детето неведнъж се сблъсква със закачки и подмятания от страна на деца, които го мислят за момиче заради дългата коса. „Някои хора се опитваха да ме наричат момиче” – разказва момчето пред Florida Today. Дори треньорите и семейните приятели му казвали, че трябва да се подстриже или му предлагали пари, за да го направи. Но дори и това не го отказва и то остава непоколебимо в решението си.

Миналата седмица, мисията на Крисчън се увенчава с успех. Родителите му отрязват косата и така четири опашки, всяка близо 26 см, биват изпратени до благотворителна организация Children With Hair Loss., която дарява безвъзмездно коса деца, загубили своята по различни причини.

По стечение на обстоятелствата, историята за безкористното дело на малкото момче се превръща във вирусна в социалните мрежи.