Няма дете, чието сърце да не трепва при споменаването на 8 март – въпреки че празникът се води като Ден на жената, в България го отбелязваме най-вече като Ден на мама. Прекрасни са всички символи на обич и признателност, поднасяни на жената, която ни е дарила живот – и напълно заслужени. Но защо да ограничаваме празника до традицията, заплашваща да се превърне в клише и да отнеме от вълнението и блясъка му?

На 8 март всяка дама трябва да празнува и да се чувства специална – независимо дали вече е станала майка или това велико изживяване тепърва й предстои. В исторически план този ден възниква като признание към силата на жената, към способността й да отстоява правата си, да бъде пълноценна и да успява не само в семейството си, но и в професионалния си живот.

Конкретната дата е избрана в чест на група смели жени от Ню Йорк, работещи в шивашки и текстилни фабрики, които организират първия дамски протестен митинг на 8 март 1857 г. с настояване за по-добри условия на труд и равни права с мъжете. Въпреки че след това празникът получава сериозна политическа окраска и се свързва основно със социализма, 8 март успява да надскочи границите на идеологията и постепенно се превръща в любим ден не само на дамите, но и на техните близки и семейства. През 1977 г. Общото събрание на ООН го обявява официално за Международен ден на жената, а днес 8 март е официален празник в десетки страни по света.

Както подсказва и историята, не е нужно да чакаме някой друг да ни направи празника, като ни поднесе цвете например – разбира се, че ще чакаме този жест от любимия човек (само да е посмял да забрави!) и от близките ни. 8 март си е наш и ние трябва да си го направим забавен. Защо да не го посрещнем на парти, например? Пада се събота срещу неделя, така че моментът е перфектен да излезем от вкъщи и да си направим купона с приятелки по женски, или пък с половинката, или с голяма компания...

Имаме предложение за парти, което ще ви зареди с много положителни емоции и ще направи този 8 март по-различен от всички досега: посрещнете го в компанията на световноизвестния DJ Tom Novy, дългогодишен резидент на клуб Space в Ибиса. Той пристига у нас за единственото по рода си Glow In The Dark Party, което ще се вихри на 7 март от 23:00 ч. в Sofia Event Center в Paradise Center.

Заблестете заедно с хитовия ди джей и си направете празника така, както вие искате!