Тази вечер имаш среща с най-готиното момче, но… О, не – онези ужасни косъмчета отново са се появили по краката ти, а ти нямаш никакво време да ги епилираш, да не говорим тепърва да звъниш и да си записваш час за кола маска, след която така или иначе получаваш неприятни обриви… А сега накъде? Май не ти остава нищо друго освен да посегнеш към самобръсначката. И макар много хора да отричат, бръсненето все още си остава най-бързата, лесна и евтина алтернатива за премахване на желаното окосмяване, при това с чудесен резултат! Е, мила, време е да ти разкрием и някои от най-разпространените митове за тази процедура, в които е крайно време да спреш да вярваш! Повярвай ни, има защо!

1. Възрастта, на която започваш да се бръснеш, влияе на количеството косъмчета

Пълни глупости! Гъстотата на косъмчетата ти зависи от генетичната предразположеност, която имаш. По-ранното окосмяване може да бъде причинено от пубертета, не и от острието и начина, по който решаваш да ги премахнеш.

2. Бръсненето ще накара космите ти да растат по-дебели, по-тъмни и по-бързо

Наистина ли вярваш на това? Корените на косъмчетата ти се намират почти 4 пъти по-дълбоко от повърхността на кожата. Сега си помисли – според теб възможно ли е самобръсначката ти да ги отреже толкова надълбоко, че чак да повлияе на тяхната дебелина, оцветяване и гъстота? Никакъв шанс! Факторите, които имат роля са единствено свързани с пубертета, менопаузата, хормоналните промени, приема на лекарства или генетичната ти предразположеност.

3. Бръсненето на една и съща зона няколко пъти ще ти осигури по-голяма гладкост

Момиче, дори не си го помисляй! Единственото, което ще направиш, е да раздразниш кожата си и да си гарантираш неприятна инфекция. И ако все пак ефектът не е търсеният, просто е време да смениш острието. За да си гарантираш забавяне на растежа и постепенно намаляване честотата на премахване, ти препоръчваме да използваш продукт, който е специално разработен за тази цел и разбира се, подходящ за ежедневна употреба. Активните съставки в крема Slow Hair Growth Алантоин, Глицерин и Уреа едновременно забавят растежа, успокояват кожата, оставят я нежна и хидратирана. Вложеният Capislow забавя растежа на космите, като потиска делението и образуването на нови космени фоликули, облекчава раздразненията и успокоява кожата след депилация и бръснене.

4. Бръсненето на зона, която няма косъмчета, предизвиква тяхната поява 

Още един мит, в който е време да спреш да вярваш! Както ти казахме растежът зависи от фактори като хормони и генетично предразположение. А и ако беше така нямаше ли всички плешиви мъже да бръснат главите си всекидневно, за да се сдобият с така желаната коса?

5. Всекидневното бръснене е лошо за кожата

Не е вярно! В случай, че имаш по-гъсто окосмяване, няма никакъв проблем да се бръснеш всеки ден. Освен това, този процес ще направи така, че кожата ти да изглежда и да се чувства по-гладка, тъй като така ще премахнеш най-горния слой от мъртви клетки. Все пак, ако кожата ти е прекалено чувствителна, ти препоръчваме да изпълняваш процедурата през ден, като, разбира се използваш подходящ гел за бръснене и завършиш със задължителния лосион за след депилация/епилация за прекрасен краен резултат. Екстрактът от алое вера в него ще ти осигури необходимата хидратация, а маслата от макадамия и оризови трици ще подпомогнат така важното регенериране на клетките.

Помни, че ако ти предстои плажно парти, е най-дорбре да се отървеш от излишните косъмчета от предния ден, за да предпазиш кожата си от раздразнения все пак.

6. Ако бързаш се избръсни на сухо

Никога, никога, никога! Това ще ти причини единствено и само проблеми като дразнене, суха и лющеща се кожа. Освен че е доста травмиращо за кожата, острието, което не е “подкрепено” от никакъв продукт за бръснене и влага, пречи за по-гладкото плъзгане по повърхността на кожата. Така, вместо защита от порязвания, целиш единствено да се нарежеш доста неприятно и болезнено. Съветваме те винаги да използваш пяна за бръснене, която освен че е разработена за деликатната дамска кожа, омекотява косъма и улеснява плъзгането на самобръсначката. А за още по-секси крачета може да нанесеш и олио за подхранване и успокояване на кожата, което ще подхрани и хидратира в дълбочина. 

7. По-големият натиск гарантира по-гладко и оптимално бръснене

Не само, че не е правилно, но и не е безопасно! Остриетата са проектирани и позиционирани така, че да ти осигурят максимален комфорт и гладко бръснене, без излишен натиск. За още по-голямо триене ти препоръчваме...

8. Новите самобръсначки причиняват повече порязвания

Разбира се, че при новата бръсначът е доста по-остър, но това не е предпоставка за по-големия брой порязвания. Оказва се, че износените самобръсначки са доста по-опасни, тъй като освен, че могат да те порежат многократно, биха могли да причинят и редица инфекции, заради останалите по острието бактерии.