Ако мразите зашеметяващите гледки на всяка крачка, невероятната архитектура и вкусната храна, то Санторини не е за вас. Но за всички останали гръцкият остров е перфектното място за почивка.

1. Гледките от винарните са страхотни

Има ли нещо по-хубаво от това да се насладиш на една красива гледка с чаша вино в ръка? Санторини е известна дестинация сред любителите на алкохолната напитка, защото комбинацията от вулканична почва и средиземноморски климат придава специфична нотка на виното, произвеждано там. Затова определено ви препоръчваме да посетите някоя от прочутите винарни (е, не е нужно да се ограничавате само с една).

2. Страхотните пътечки

Дори да не си падате по катеренето, извиващите се пътечки на Санторини бързо-бързо ще ви примамят. Един от най-известните маршрути включва живописния път от Фира, столицата на Санторини, до Оя. Маршрутът преминава през няколко църкви и главната улица на Фира, която разкрива гледка към Егейско море и вулкана. Крайната точка е замъкът в Оя, от който се разкриват невероятни залези.

3. Уникалните плажове

Въпреки че Санторини не е известен с големите плажове с бял пясък, той разполага с няколко наистина уникални и интересни плажни ивици. Камари и Периса са прочути със своя черен пясък и чисти води. На Периса ще откриете и легендарната скала, която сякаш свети в тъмното.

Друга известна атракция е Червеният плаж, който е известен с вулканичния си пясък. Комбинацията от червеният плаж и синьо-зелените води е невероятна.

4. Чудесните места за плуване

Заливът Амуди е прекрасно място за плуване и гмуркане. А скалите, които го обграждат, са идеалното място за „ловене“ на залези.

5. Древните руини

През 1646 г. пр. Хр. едно от най-големите вулканични изригвания скрива под тонове пепел останките на хиляди души, живеещи на острова. Днес посетителите могат да се разходят из разкопките и да надникнат в миналото.

6. Разкошните хотели

Някои от хотелите на Санторини са толкова невероятни, колкото и самият остров. Едни от тях сякаш надвисват над морето, други предлагат първокласни услуги, а трети имат забележителна архитектура.

7. Естествените горещи извори

Вулканичното изригване е образувало малки островчета от черна лава, на които можете да откриете терапевтични горещи извори. Ние ви препоръчваме един от заливите на Неа Камени, който е известен със своята жълтеникава сярна вода.

8. Островът е неустоимо романтичен

Санторини е идеалната дестинация за меден месец или просто за едно романтично бягство. Но вероятно най-романтичното място е селцето Имеровигли, от което се разкрива една от най-невероятните гледки в Санторини.

 

Ако вече сте се размечтали - вижте най-добрите оферти за Санторини тук.