Случайно или не, напоследък често попадам на статии, в които се коментира как да разберем дали в предишен живот сме се срещали с човека, когото обичаме. Реших да събера най-интересното от текстовете, които прочетох:

1. От пръв поглед.

Да, в момента, в който очите ви се срещнат, вие чувствате нещо силно, дълбоко, необяснимо (предвид това, че не се познавате). И тук не говорим само за физическо привличане. Говорим за свързване на духовно ниво.

2. Почти телепатично

Мислите за другия и изведнъж той ви звъни или ви праща смс. Поглеждате го и вече знаете какво е в ума ми, още преди да го е изрекъл. Довършвате изреченията си. С други думи, просто не са ви нужни думи, за да общувате.

3. Очите ви говорят

Щом се взрете в очите му, усещате спокойствие, топлина, сякаш сте си у дома. Това е, защото са ви познати, защото имате спомени заедно, макар и сега да не си ги спомняте. Имате живот заедно, макар сега да сте се срещнали отново.

4. Дежавю

Имате усещане, че тази ситуация вече сте я преживели, че сте били на същото място, със същия човек, че сте казали същите думи. Да, така е. Били сте. В предишен живот. И явно имате още уроци, които трябва да научите – затова отново сте в същата ситуация. Затова имате дежавю.

5. Освободеност

Когато за първи път сте се оказали в леглото, помежду ви не е имало никакъв свян. Усещането е било сякаш телата ви са създадени едно за друго. И продължава да е така. Сякаш се познавате. Сякаш вече сте се опознали.

6. Обвързаност

Въпросът дали да бъдете двойка никога не е стоял пред двама ви. Като че ли нещата са били ясни от самото начало. Не е имало нужда от размишления, от „за” и „против”. Хванали сте се, отново, за ръка, за да не се пуснете. Просто интуитивно сте усетили (и усещате), че сте намерили своя партньор.

7. Напасване

Всички казват колко си подхождате и колко хубава двойка сте. И вие знаете, че са прави. Мирогледът ви, ценностите ви, нещата, които искате и които са важни и за двама ви, са в хармония, в унисон.

8. Сдобряване

Сдобрявате се лесно. И всяко скарване сякаш само засилва увереността ви, че сте един за друг. Че вече сте минали през подобни недоразумения. И че те не могат да ви разделят. Защото инстинктивно усещате, че това e любовта. И е истинска.